GENÇ MUCİTLERDEN YARARLI BULUŞLAR

GENÇ MUCİTLERDEN YARARLI BULUŞLAR

Düzce Bilim Sanat Merkezi öğrencileri Şanlı Urfa?da düzenlenen uluslar arası yarışmada ekip olarak başarılı sonuçlar aldılar.  Şevval Taş, Sudaki bakterileri algılayan pompa buluşuyla , Aziz Ensar Tuna akıllı kask projesiyle yarışmaya katıldı. Genç mucitler icatlarının nasıl ortaya çıktığını bizlerle paylaştı.

 

 

TÜBİTAK, TED Koleji ve Şanlıurfa Valiliğince ortaklaşa düzenlenen Uluslararası STEM yarışmasında büyük başarı elde eden Düzce Bilim Sanat Merkezi öğrencilerinden Şevval Taş, sudaki bakterileri tespit eden pompa icadı ile yarışmaya katıldı. Genç mucit, bir tatil dönüşü ortaya çıkan buluşunu anlattı.

Özellikle bebeği olan annelerin işine çok yarayacak olan pompanın sudaki bakteri miktarını algılayarak ölçtüğünü söyleyen Taş, temiz su ve bekletilmiş su üzerine deneyini uygulayarak pompanın nasıl işlediğini gösterdi.

Aynı yarışmada, Ortaokul kategorisinde Yazılım ve Mühendislik alanında ´´Sinyalizasyon donanımlı akıllı kask´´ projesi ile BİLSEM öğrencisi Aziz Ensar Tuna Türkiye 2. liğini kazandı.

12 yaşındaki mucitte, televizyonda gördüğü bisiklet kazalarından esinlendiği Sinyalizasyon donanımlı akıllı kaskını mikrofonumuza anlattı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.