TEMEL FARKINDALIK EĞİTİMİ VERİLDİ

TEMEL FARKINDALIK EĞİTİMİ VERİLDİ

Çocuk İhmal ve İstismarı ile Mücadelede Temel Farkındalık Eğitimi toplantısında bir sunum yapan Akademisyen Bora Büken, her alanda ve her kesimde rastlanan çocuklara cinsel istismar konusunda en önemli konunun eğitim olduğunu söyledi, istismar çeşitlerinde oranı en fazla olanın cinsel istismar olduğuna dikkat çekti.

 

 

Düzce'de, Çocuk İhmal ve İstismarı ile Mücadelede Temel Farkındalık Eğitimi düzenlenmesine yönelik geçtiğimiz günlerde Düzce Üniversitesi ile ilgili kurumlar arasında protokol imzalanmasının ardından eğitim programı başladı.

Düzce'de resmi ve özel eğitim kurumlarında görev yapan tüm öğretmenler, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü?ne bağlı kuruluş ve özel çocuk kreşlerinde görev alan personel ve çocuk odaklı çalışmalar yapan ya da çalışma yapma ihtimali bulunan sosyal çalışmacı, psikolog, çocuk gelişimci, sosyolog, rehberlik ve psikolojik danışmanlara çocuk ihmal ve istismarı ile mücadelede temel farkındalık eğitimi verilmesi hedefleniyor.

Bugün Kültür merkezinde yapılan toplantıda açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, 5 bin kişilik eğitimci kadrosuna çocuk istismarı konusunda eğitim verileceğini söyledi.

Çocukların öğretmenleri ile çok uzun vakit geçirdiklerini vurgulayan Yiğit, ihmale ve istismara, şiddete uğrayan, her türlü fiziki veya ruhi şiddete uğrayan çocukları, öğretmenlerin daha önceden fark edebileceğini belirtti. Yiğit, ? farkına varmak da yeterli değil, nasıl müdahale edeceğiz bu duruma bu da çok önemli.? Dedi.

Programda, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bora Büken, Çocuk İstismarı ve İhmali, kurumlar arası koordinasyon ve korumada öğretmenin görevi konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Büken,   evde, yetiştirme yurtlarında, cezaevlerinde, her yerde istismarla karşılaşıldığını vurgularken, çocuk ihmalinin de tanımını yaptı.

Çocuk ihmalini,  ailenin, ilgili kurumların ya da devletin çocuğa karşı temel sorumluluklarını yerine getirmemesi şeklinde tanımlayan Büken, devletin temel sorumluluklarından en önemlisinin eğitim olduğuna dikkat çekti.Çocuk istismarında toplum tarafından en çok algılananın cinsel istismar olduğunu dile getiren Büken, cinsel istismarın az tanımlandığını ancak oran olarak çok yüksek olduğunu belirtti. Büken istismar çeşitlerini, cinsel, fiziksel ve duygusal olarak sınıflandırdı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.