ER: MAĞDURİYET NASIL TELAFİ EDİLECEK

ER: MAĞDURİYET NASIL TELAFİ EDİLECEK

İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, Fındıkçının mağduriyeti yüksek perdeden isyanla dile getirildikten sonra nihayet açıklanacak-açıklanmayacak, TMO fındık alacak-almayacak seremonileri  bittiğini söyleyerek,  ?Bor un pazarı da geçti ama fiyat açıklandı nihayet.? Dedi.

 

 

Fındık fiyatının açıklanmasını seçime oynanan bir hamle olarak nitelendiren İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, üreticinin bugün  hala 16 yıl önceki durumda olmasının 2 temel sebebi olduğunu söyledi.

Er, ?  Ya böyle  bir çalışmayı yapabilecek beceriye sahip kadroları yok, yada  böyle bir çalışma yapmaya niyetleri yok. Biz biliyoruz ki böyle bir kadro, böyle bir  ekip bu ülkede her zaman var. Ancak  iktidarın böyle bir çalışma yapmaya niyeti yoktur. Kaldı ki 1 milyar TL üzerinde fındık üreticisine destekleme  yapıldığı söylenmektedir . Bu kadar yüksek miktarda destekleme yapılan bir çiftçi gurubu  hala mağdur ise o zaman destekleme şeklinde bir yanlışlık var demektir. Bu paranın yarısı tarıma dayalı sanayi için kullanılsaydı bugün bunları konuşuyor olmayacaktık. Bugünkü fiyat açıklanması ve alım yapılması kararına gelince ;

Kasım ayına denk gelen zamana kadar gerçekten ihtiyacı olup satmak zorunda kalan üreticinin ellinde  fındık kalmamıştır. İktidar tarafından açıklanan fiyatın en çok kime fayda sağladığının görülmesi adına TMO?daki stok miktarını ve üreticinin ellinde kalan fındık miktarını tespit etmesini bekliyoruz . Çünkü  bu uygulama sadece bekletebilme  gücüne sahip, fındık geliri ikinci derece olan  esnaf, memur gibi üreticilere fayda sağlayacaktır. Önceden satmak zorunda kalan üreticilerin mağduriyeti nasıl telafi edilecektir? dedi.

Gelecek yıl hangi ayda alıma başlanacağını ve seçim olmayacağına göre bir taban  fiyat belirlenip belirlenmeyeceğini de sorgulayan Er, geç açıklanan fiyatın kimseye fayda sağlamayacağını belirtti.                                                                                                                                                                         Er, ? Son 2 ayda gerek iktidar partisi gerekse MHP vekilleri ve teşkilatlarının fındık ile ilgili söylediklerine bir bakmalıyız. Bugün aynı kişiler denizde boğulmak üzereyken buldukları yılana sarılarak ?İşte Fiyat Açıklandı fındıkçıya sahip çıktık? sevinç naraları atmaktadır.

Şimdi fındıkçıya soruyoruz size sahip çıkıldı mı? Mağduriyetiniz giderildi mi ? Bu geç açıklanan fiyat kime fayda sağlayacak veya fındık ile alakalı hangi yapısal problemi çözecektir , 2019 yılının hasadında tekil üreticinin aynı sıkıntıları yaşamaması için ne gibi tedbirler alınacaktır? dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.