ACI SÜRGÜNÜ KALEME ALDI

ACI SÜRGÜNÜ KALEME ALDI

Düzceli Tarih Öğetmeni Metin Aydemir ? Ahıskalı Türklerin Sürgününün Son Tanıkları? kitabı için imza günü düzenledi.

 

 

Kazakistan Hoca Ahmet Yesevi Uluslar arası Türk Kazak Üniversitesinde 2009-2016 yılları arasında ünivbersite yksek lisansı okuyan Düzceli Tarihçi Yazar Metin Aydemir, ? Ahıskalı Türklerin Sürgününün Son Tanıkları? kitabı için imza günü düzenledi.

Kitapla ilgili çalışmalara 2012 yılında başladığını söyleyen Aydemir, Ahıska Türklerinin Gürcistan bölgesinden 1944 yılında sürgün edildiklerini belirtti.

Aydemir, ? Bunun öncesinde Osmanlının sancağıydı Ahıska Bölgesi. Bu tarihi acıklı dramatik olay beni etkiledi, bununla ilgili sözlü tarih çalışması arşiv belgelerine dayanarak, araştırmalar yaparak Ahıskalı Türkler üzerine yazılmış kitapları inceleyerek bu kitabı yazdım.? Dedi. 

Kitapta sadece sürgün değil 1944 yılı öncesi Ahıska bölgesinde yaşanan olayları da anlattığını söyleyen Aydemir, kitabın kapak zemininde kullandığı cam kırıklarının dünyanın dört bir yanına dağılan ve bir daha da birleşemeyen Ahıska Türklerini temsil ettiğini dile getirdi.

Kitabın içeriğinden söz ederken, insanlık dışı tren vagonlarıyla, soba yiyecek, içecek gibi temel ihtiyaçlar olmadığından dolayı insanların soğuktan ve açlıktan vefat ettiğini söyleyen Aydemir, ölen insanların da gelişigüzel bozkırlara atıldığını dile getirdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.