İTTİFAKA KAPILARI KAPATAN MHP SEVİNECEK

İTTİFAKA KAPILARI KAPATAN MHP SEVİNECEK

Türkiye?nin sayılı şirketlerinden birinin yayınladığı ankete göre, ittifaka kapıları kapatan MHP, 17 ilde ipi göğüslüyor. Bu 17 ilin başında MHP?nin kesin alacağı gözüyle bakılan 6 il dışında diğer 11 ilde birinci durumda olduğu belirtilirken, bu illerden biri de Düzce.

 

 

2019 yerel seçimleriyle ilgili ellerindeki son araştırmanın sonuçlarını kamuoyu ile paylaşan Araştırma Şirketi MHP'nin birincilik ipini göğüsleyeceği 17 ili tek tek sıraladı.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin geçen hafta gerçekleşen grup toplantısındaki açıklamasının ardından AK Parti ile yerelde ittifakın sona ermesiyle birlikte, analizler de yeniden yapılmaya başlandı. Bazı anketçiler bu durumun AK Parti'ye yarayacağını ifade ederken bazıları ise MHP ile ittifak olmadan girilecek bir yerel seçimde özellikle İstanbul ve Ankara'nın risk taşıdığını dile getiriyor.

Yerel seçimlerle ilgili olarak Türkiye?nin tanınan bir  Araştırma Şirketini,n sahibi , İttifaksız yerel seçimin AK Parti'ye yarayacağı, MHP'ye yaramayacağı şeklindeki ifadeleri hayretler içerisinde takip ettiğini dile getirirken, elindeki sonuçlara göre MHP'nin kazanmasının olası olduğu iller ve AK Parti için risk taşıyan illeri değerlendirdi.

Şirketin elindeki araştırma sonuçlarına göre MHP, Bartın, Karabük, Isparta ve Osmaniye'yi yüzde 50'nin üzerinde bir oyla, Adana ve Mersin'i ise hatırı sayılır bir oyla yeniden kazanıyor. MHP açısından riskli olan tek yer Manisa...

Bunun ötesinde MHP; Tokat, Çankırı, Afyon, Kütahya, Düzce, Kırıkkale, Niğde, Kastamonu, Aksaray, Uşak ve Zonguldak gibi illerde potensiyel adaylarıyla şu an 1. durumda.

MHP ile ittifak yapmadan yerel seçime girmesinin AK Parti'ye fayda sağlamayacağı görüşü paylaşılırken, her şey bir kenara, İstanbul ve Ankara?nın çok önemli olduğuna dikkat çekiliyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.