SGK?DAN ÖNEMLİ UYARI

SGK?DAN ÖNEMLİ UYARI

Düzce SGK İl Müdürü Necmi Köroğlu, 7143 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunun 2. Taksiti Hakkında yaptığı açıklama ile, ödeme tarihinin bugün sona erdiği uyarısında bulunarak, bugün 2. taksitin ödenmemesi halinde yapılandırmanın bozulacağını hatırlattı.

SGK- Sigorta Primlerinin, 7143 sayılı vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanuna istinaden, yapılandırılan Sosyal Güvenlik Alacaklarının, ilk 2 taksiti ödenmediği taktirde yapılandırma bozulacak.

Bu itibarla; bu kanuna istinaden yapılandırılan borçların 2. taksit son ödeme tarihi bugün, (31.10.2018) olarak belirlenirken,  2. Taksit bu tarihte ve öncesinde ödenmemesi halinde 7143 sayılı taksitlendirme bozulacak.

Ayrıca; Bu kanuna istinaden veya 6552, 6736 ve 7020 sayılı yasalara göre yapılandırılmış borçların kalan taksitlerinin yine 31.10.2018 tarihine kadar peşin ödenmesi halinde ise kalan taksitlere uygulanan Yİ-ÜFE tutarının yüzde 50?si silinecek.

İlk iki taksitten sonra ödenmesi gereken yapılandırma taksitlerinin, bir takvim yılında ikiden fazla süresi içerisinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybedilecek, yapılandırma taksitlerinin ödenmesine ilişkin detaylı bilgilerin SGK tarafından gönderilen ödeme planlarının arka sayfasında da mevcut olduğu bildirilirken, vatandaşlar internet sitesinden veya Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri/Sosyal Güvenlik Merkezlerinden bilgi alabilecekler,


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.