ANNEM VARSA BEN DE VARIM DEVAM EDİYOR

ANNEM VARSA BEN DE VARIM DEVAM EDİYOR

2018-2019 "Annem Varsa Ben De Varım" Proje tanıtım programı gerçekleştirildi. Vali Zülkif Dağlı toplantıda yaptığı konuşmada, bu projenin bir Türlkye projesi olduğunu söyledi, proje kapsamında 65 bin kitap dağıtıldığını belirtti.

Düzce Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün öncülüğünde hayata geçirilen Kitap Okuma Zevki- Yazı Yazma Becerisi ve Değerler Eğitimi 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Tanıtım Toplantısı, Düzce Belediyesi Kültür Merkezi´nde yapıldı..

Toplantıya, Vali Dr. Zülkif Dağlı, Belediye Başkanı Dursun Ay, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Genel Meclisi Başkanı Ayfer Yılmaz, İlçe Kaymakamları, İl Kurum Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, okul idareci, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

 Okuyan, sorgulayan, sentezleyen, doğru karar verebilen, üreten ve inandığı değerlerden vazgeçmeyen, erdemli bir nesil yetiştirmek ve geleceği bugünden inşa edebilmek için 2 yıl önce başlatılan "Değerler Eğitimi" ağırlıklı; ilkokullar İçin "Annem Varsa Ben De Varım", ortaokullar için "Ben Büyüdüm Anne", lise 9. sınıflar için "Adını Sen Koy"  ve Lise 11. sınıflar için "Sadece Sizin İçin" adlı klavuz kitaplarından oluşan proje kapsamında 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılında 3. ve 4. sınıflara 9875 kitap dağıtıldı. 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında 3,6,7,9 ve 10. sınıfta okuyan 37.000 öğrenciye ve 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında 3,6,9 ve 11. sınıfta okuyan 19.950 öğrenciye kitap dağıtıldı.

 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan tanıtım programı, proje tanıtım filminin gösteriminin ardından, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit´in açılış konuşması ile devam etti. Proje Koordinatörü Kudret Çiçek´in proje tanıtım sunumunun ardından da Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve proje kitaplarının yazarı İlhan Akın birer  konuşma gerçekleştirdiler.

Son olarak kürsüye çıkan Vali Dr. Zülkif Dağlı, bu projenin adım adım Türkiye projesi olacağını söyledi, proje kapsamıda 65 bin kitap dağıtıldığını belirtti.

Vali Dağlı, ?Bu proje 2017 yılı Şubat ayında bir hikâye gibi başladı aslında. Baştan hikâye gibiydi bu iş olur mu olmaz mı İlhan hocamla Milli Eğitim müdürümüzle konuşurken olgunlaştı ve Mart ayı gibi 10 bin kitabımızı ilkokul 3. ve 4. Sınıf öğrencilerimize dağıttık. 3 aylık sonuçlara baktığımızda gayet iyi gidildiğini ilgi gördüğünü öğrencilerimizden ve ailelerimizden hissettik. 2017-2018 yılı itibarıyla ortaokul ve lise öğrencilerimize yaymak suretiyle projemizi geliştirdik. Sayın Bakanımızın bu bir Türkiye projesi olsun talebi vardı. Bu proje adım adım Türkiye projesi olacaktır. Önce Milli Eğitim Bakanımızın talimatı ile kendi ili olan Sivas ilinde projemiz uygulandı. Ardından Bitlis ilinde uygulandı. Diğer illerden de talepler gelmeye başladı. Bu proje Düzce Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve yazarımız ile yaptığımız işbirliği ile yapılan projedir. Bu çalışmanın başarıya ulaştığını görüyoruz. Bu yıl itibari ile toplam 65 bin kitabı biz dağıtmış oluyoruz. Baktığımızda geçtiğimiz yıl öğrencilerimizin ve annelerimizin 600 binin üzerinde kitap okuduklarını görünce gerçekten gurur verici bir çalışma olduğunu anladık. Bu işte en fazla emek annelerimizin, çocuklarımızın ve öğretmenlerimizindir. Milli Eğitim Müdürümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlerimiz, okul müdürlerimiz, değerli yazarımız İlhan hocamızın emekleri yadsınamaz. İnşallah bu çalışmamız hep birlikte el birliği ile özellikle annelerimizin desteği ile bu yıl babalarımızda katacağız. Bu yıl ödüllendirme yöntemini de arttıracağız. Çünkü öğretmenlerimizin çok gayretleri var bu konuda, okul müdürlerimizin gayretleri var. Yılsonunda başarılı olan öğretmenlerimiz ve müdürlerimize başarı belgesi vereceğiz..? İfadelerinde bulundu. 

Program proje kapsamında öğrencilere kitap dağıtımı ile sona erdi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.