ŞEHRİN HUZURU İÇİN ORTAK DENETİM

ŞEHRİN HUZURU İÇİN ORTAK DENETİM

Dün akşam Düzce?de, belediye, jandarma ve emniyetin ortaklaşa düzenlediği huzur denetimi vardı. Belediye Başkanı, Jandarma Komutanı ve Emniyet Müdürü, önce Ağa mahallesinde bir kahvehanede vatandaşlarla buluştu, sonrasında denetime çıktılar.

 

 

Belediye Başkanı Dursun Ay, Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya ve Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, ile kurumlara bağlı ekipler, dün akşam hep birlikte şehrin huzur ve güvenliği için denetime çıktılar.

 Gece saatlerinde bir araya gelen Başkan Ay, Albay Çetinkaya ve Emniyet Müdürü Deniz, ilk olarak Ağa mahallesinde bir kahvehaneye giderek vatandaşlarla buluştular.

Burada vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinleyen Ay, Çetinkaya ve Deniz, hep birlikte sohbet ederek çay içtiler.

Belediye Başkanı Dursun Ay, şehrin güvenliği, huzuru ve asayişi için şehri bir baştan bir başa dolaşacaklarını söylerken, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ise, ?herkes yasalara, birbirlerinin hak ve hukukuna saygılı yaşadığı sürece bizim başımızın tacı. Ama yok ben kanun tanımam kural tanımam diyorsan ben de seni tanımam o zaman. Onun da karşılığını görürsün yeri gelince. El birliği ile mahallelerimizi düzelteceğiz, niye kavgayla şununla bununla anılsın? dedi.

Kahvehanede yapılan sohbetin ardından Ağa mahallesini dolaşan Ay, Çetinkaya ve Deniz, vatandaşlardan memnuniyet verici tepkiler aldılar. Vatandaşlar Başkan Ay?a, ? her zaman arkandayız? dedi.

Şehir merkezindeki denetimlerin ardından kalıcı konutlara geçildi. İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz burada denetimlerle ilgili bilgi verdi.

Deniz, ? Belediye Zabıta ekiplerimiz, Jandarmadan arkadaşlarla beraber, özellikle park ve bahçeler, tekel büfelerinin olduğu yerlerde vatandaşın huzurunu kaçıran, asayişin bozulmasına neden olan hareketlerin önlenmesine yönelik her zaman yapmış olduğumuz uygulamayı bu gece daha geniş kapsamlı olarak bütün kurumlarla yapıyoruz.? Dedi.

BİZİM DERDİMİZ BU İŞİ DİSİPLİNE ETMEK

Düzce?de son 1 yılda işlenen 5 cinayetin 3?nün tekel büfelerinde alkol vermemeyle ilgili olduğuna dikkat çeken Deniz, bu olayların önüne geçmek adına büfelerde satışın belediye encümen kararı ile saat 22:00?dan itibaren kaldırıldığını ve bu olumsuz olayların önüne geçildiğini  belirtti. Ancak bazı kural tanımaz ve kendini bilmez insanların gizliden satış yapmaya devam ettiğini söyleyerek, kural tanımayan insanların karşılığını göreceğini vurguladı.

Deniz, ? Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Gecenin olur olmaz saatinde mahalle aralarında alkol satışı yapılması, kavga gürültü, bu topluma bir faydası var mı. Bunu disipline etmek istiyoruz. Ama alkol alıyormuş almıyormuş bu bizim konumuz değil, bu arkadaşları son kez uyarıyorum. Bu tür şeylere tevessül etmesinler. Cezalar çok ağır. Hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Herkes bu kurala uyarsa biz de ona göre davranırız.? Şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Dursun Ay ise, halkın bu ortak denetimden çok memnun kaldığını belirtirken, birlikte yapılan denetimlerin devam edeceğini söyledi.

Başkan Ay, ? gecenin bu saatinde komple şehri turladık. Şimdiye kadar olumsuz bir olaya rastlamadık. Büfelerin de saat 22:00?da kapanması çok güzel oldu. Düzce huzurlu bir şekilde geceleri geçirebilir. Biz zaman zaman bu kontrollerimizi yapacağız.? Dedi.

Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya da, koordineli bir şekilde çalışarak, suç işlenmesine engel olma adına gayret göstereceklerini dile getirdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.