ÖĞRETMENLERE İKİNCİ EĞİTİM

ÖĞRETMENLERE İKİNCİ EĞİTİM

Çocuk İhmal ve İstismarı ile Mücadelede Temel Farkındalık Eğitimi toplantısında bir sunum yapan Akademisyen Bora Büken, her alanda ve her kesimde rastlanan çocuklara cinsel istismar konusunda en önemli konunun eğitim olduğunu söyledi, istismar çeşitlerinde oranı en fazla olanın cinsel istismar olduğuna dikkat çekti.

 

 

Düzce'de, Çocuk İhmal ve İstismarı ile Mücadelede Temel Farkındalık Eğitimi düzenlenmesine yönelik geçtiğimiz günlerde Düzce Üniversitesi ile ilgili kurumlar arasında protokol imzalanmasının ardından eğitim programı başlamıştı.

Düzce'de resmi ve özel eğitim kurumlarında görev yapan tüm öğretmenler, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü?ne bağlı kuruluş ve özel çocuk kreşlerinde görev alan personel ve çocuk odaklı çalışmalar yapan ya da çalışma yapma ihtimali bulunan sosyal çalışmacı, psikolog, çocuk gelişimci, sosyolog, rehberlik ve psikolojik danışmanlara çocuk ihmal ve istismarı ile mücadelede temel farkındalık eğitimi veriliyor.

Bugün Kültür merkezinde öğretmenlere yönelik olarak 2. eğitim verildi.

Programda, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bora Büken, Çocuk İstismarı ve İhmali, kurumlar arası koordinasyon ve korumada öğretmenin görevi konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Büken, eğitimcilerin görevinin çocukları, topluma faydalı, bağımsız birer birey olarak yetişmelerini sağlamak olduğunu söylerken, istismarın ve ihmalin nerelerde yaşandığından söz etti.

Büken, ? Her türlü travmadan mümkün olduğunca çocuklarımızı korumak da bizim görevlerimizden biri. Çocuk istismarı, bilerek ya da bilmeyerek yapılan davranışlar, kimler yapabiliyor, her türlü psiko sosyal, fiziksel gelişimi olumsuz yönde etkileyen her türlü davranış. Bu davranışlar, devletin kendisinden tutun bireylere kadar yapılabilen davranışlar olarak karşımıza çıkıyor. Kasten uygulanmış olması şart değil aslında sosyal kültürel davranışlar da bu tip zarar verici unsurlara dönüşebiliyorlar. Her yerde meydana gelebiliyor. Kreş, okul, yetiştirme yurtları, cezaevi, hastanelerde karşımıza çıkabiliyor? dedi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.