3 MİLYONLUK RAMAZAN PROGRAMI

3 MİLYONLUK RAMAZAN PROGRAMI

 MHP'li Meclis üyeleri geçtiğimiz ramazan ayında yapılan ramazan eğlence programının mücbir sebep gösterilerek  ihale yapılıp,tek firma davet edilip  aynı gün pazarlık usülü 3 milyonluk sözleşme imzalanması hakkında  meclis başkanlığına soru önergesi verdi.

 

 

 

Soru önergesinde ;

1. Soru : Kültür sanat organizasyonu için ramazan ayında ödenen 2.550.000 TL +KDV fiyatı (3.000.000 TL yaklaşık) Düzce Belediyesi gibi borçlu bir belediye için yüksek bir rakam değil midir? Keza temel hizmetlerin yürütümü için devamlı olarak kredi talebinde bulunulduğu da dikkate alındığında elzem bir hizmet midir ?

2.Soru : Düzce ilinde ne zaman bir doğal afet olmuştur da bu "mücbir nede" gösterilerek ramazan ayı gösterileri 10.05.2018 günü ihale yapılması,ihaleye tek firma girmesi,aynı gün sözleşme yapılması,hem ihale mevzuatı hem de vicdani ve ahlaki olarak doğru mudur ?

3. Soru : Ramazan ayının geleceği takvimsel olarak belli iken nasıl bir mücbir sebep denerek anı gün ihale yapılmış ve sözleşme imzalanmıştır. Bu husuta belediye hukuk işleri tarafından ilgili kişiler için görevi kötüye kullanma,kamu malını zarara uğratma gibi suç duyurusu veya başkaca bu husuta kamu kaynağının kullanımı  konusunda bir ,işlem yapılmış mıdır ?

4. Soru : Mücbir sebep nedeniyle yapılan ihaleye,tek firma girmiş olup neden başka firmalar acele bir şekilde bilgilendirilip rekabet ortamı yaratılmayarak belediyenin daha az bedel ödeyerek bu işi yapması sağlanmamış ve kamu zararına neden olunmuştur.Bu hususta gerek ihalenin mücbir sebeple aynı gün yapılması gerek ise tek firma olayı konusunda meclisin ve kamuoyunun bilgilendirilmesini arz ve talep ederiz.dendi.

05.11.2018  


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.