VALİ DAĞLI KİTAP YAZDI

 VALİ DAĞLI KİTAP YAZDI

Düzce Valisi Zülkif Dağlı kitap yazdı. Vali Dağlı kitabında, geçen yıl yaptığı doktora tezini kitaplaştırdı. Kitabında büyükşehirlerin avantajlarını ve dezavantajlarını anlattı. Vali Dağlı, kitabının Düzce?nin de yapılacağı Bütünşehir uygulamasına da örnek olabileceğini söyledi.

 

 

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Ankara Üniversitesinde Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında "6360 Sayılı Yasanın Getirdiği Genişletilmiş Büyükşehir Modeli İle Yerel Kamusal Hizmetlerin İl Sınırlarına Kadar Genişlemesinin Etkileri: Kocaeli ve Sakarya Örneği" konulu doktora tezi yaptı. Vali Dağlı tezini kitaplaştırarak büyükşehirlerin avantajlarını ve dezavantajlarını anlattı.

Vali Dağlı, doktora tezi için yaptığı araştırmaları ?Yeni Büyükşehir Modeli? isimli kitabında toplarken, kitabı hakkında verdiği bilgide, 30 büyükşehir statüsündeki İl?de yeni bir yönetim modeline geçildiğini, bu model hakkındaki gelişmeleri kitap haline getirdiğini belirtti.

Vali Dağlı, ? Büyükşehir modeli il sınırlarına kadar genişledikten sonra nasıl gelişmeler oldu, hizmetler ne yönde cereyan etti, bunları inceledim. Burada ben Kocaeli ve Sakarya illerini örnek olarak inceledim. Burada çalışan kamu görevlileri, ilgili aktörler, tüm belediye başkanları, ilgili oda, STK başkanları, ilgili muhtarlar olmak üzere tamamına sormak üzere görüşlerini aldık. 4 yıl zarfında neler değişti, gidişatta neler değişti, durum nedir? Hizmetler daha iyi hale mi geldi? Sekteye mi uğradı? Bunları tez haline getirdik ve kitaplaştırdık. Kitabımız Nobel yayınlarından 2 ay önce çıktı. İnşallah öğrenciler ve konuyla ilgilenenler için faydalı olur? dedi.

Vali Dağlı, inceleme yaptığı illerde büyükşehir modelinin pozitif karşılandığını belirterek, coğrafi konumu büyük illerdeki yansımalarını ise bilmediğini dile getirdi.  

Vali Dağlı, ?Değişim noktasında incelediğim Kocaeli Büyükşehir Belediyesi?nde yapılan değişikliklerin pozitif yönde olduğunu gördük. Çünkü Kocaeli ilimiz coğrafi olarak büyük olmayan bir ilimiz. Bu manada gelişmelerde çok olumlu. Kaldı ki önceden de İstanbul ve Kocaeli zaten il sınırlarına kadar sınırları değişmişti. Sınırları eşitlenmişti. Sakarya?da da durumun pozitif olduğunu gördük. Ancak coğrafi olarak daha büyük olan illerde nasıl cereyan edeceğini bilemiyoruz. Bunun araştırılması gerekiyor. ?şeklinde bilgi verdi.

Vali Dağlı, Yeni Büyükşehir Modeli kitabının 5 bin adet basıldığını da bildirdi, kitabının Bütünşehir olacak Düzce'ye de örnek teşkil edebileceğini kaydetti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.