NİTELİKLİ ELEMAN DERDİNE DEVA OLDU

NİTELİKLİ ELEMAN DERDİNE DEVA OLDU

Düzce İş-Kur Müdürlüğü tarafından, kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim edinmeleri ve teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmesi, çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla düzenlenen İş Başı Eğitim programı sanayicilere anlatıldı. Program kapsamında Düzce?de 1300 kişiyle çalışma yapıldı.

 

 

Düzce İş-Kur il Müdürlüğü tarafından uygulanan İşbaşı Eğitim programı konusunda sanayicilere bilgiler verildi. İşsizlerin mesleki yeterliklerini geliştirebilecekleri ve tecrübe edinecekleri program, işletmelerin ihtiyacı olan nitelikli eleman sıkıntısının giderilmesine de katkıda bulundu.

Programa katılmak isteyenler işbaşı eğitimi yapacağı işyerini kendileri bulabileceği gibi iş-Kur?dan da kendilerine işyeri bulunmasını talep edebildiği program, İşsizlerin mesleki yeterliklerini geliştirebilecekleri ve tecrübe edinecekleri bir program olarak gerçekleştirildi.

Düzce ticaret sanayi odasında, İş-Kur, SGK, Bilim sanayi Teknoloji Müdürlüğü, MARKA ve Düzce Üniversitesi işbirliğinde sanayicilere istihdam teşvikleri ile İş Başı eğitim programı konusunda bilgiler verildi.

Verilen bilgide, İşbaşı eğitim programının işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü ihtiyacına cevap verecek çok güçlü bir argüman olduğu belirtildi. Bu program sayesinde işletmelerin işe aldığı kişileri çalışarak gözlemleyebileceği , gelişiminin izlenebileceği, bireysel yeteneklere uygun bir faaliyet planlamasıyla işe uygun nitelikli hale getirildiği kaydedildi. Bu süre içerisinde hiçbir maliyede de katlanılmadığı vurgulanırken, işe alınan kişinin, işi bilen, işletmenin kurallarını bilen, üst ast ilişkilerini bilen , hangi işin ne zaman teslim edileceğini bilen bir iş görene sahip olunacağı, işe başladığı andan itibaren ücret ödeneceği belirtildi.

Düzce?de, 256 firmada 1300 kişiyle bu çalışmanın yapıldığı bildirilirken, programın bitmesinin ardından işletmelerin ihtiyacı olan nitelikli işgücüne bir nebze de olsa cevap verildiği ifade edildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.