HAYVANSEVERLER AYAKTA!

HAYVANSEVERLER AYAKTA!

Akçakocalı hayvanseverler,  Cumhuriyet meydanında tüm  Türkiye de eş zamanlı olarak düzenlenen basın  açıklaması yaptı. Açıklamada, Katliam ve Sürgün olarak adlandırılan Yasa Tasarısına karşı çıkılması istendi.

 

Aralarında DAHOYCAN gibi hayvan hakları savunucularının olduğu bir gurup hayvansever, şehir merkezinde ortak  basın açıklaması yaptı. Saat 14?de ülke genelinde eş zamanlı olarak yapılan açıklamada, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan yasa tasarısına karşı çıkıldı.

Yapılan basın açıklamasında, ? ömürlerinde bir kez olsun barınaklara gitmemiş Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bürokratlarının kapalı kapılar ardında STK?lar ve kamuoyunda gizleyerek bu katliam tasarısını ölüm maddeleri ile doldurarak Cumhurbaşkanlığı ve TBMM?ye sunma hazırlığındalar.

Sokak hayvanlarını zehirlenerek öldürüldüğü ülkemizde 2004 yılında çıkarılan hayvanları koruma kanunu ile sokak hayvanlarının zehirlenerek değil bilimsel koşullarda kısırlaştırma operasyonu ile kontrol altına alınması hükme bağlandı.

Fakat, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi en büyük belediyeler bile vatandaş şikayet ettikçe hayvanları toplayıp öldürüp yok ettiler.Köpek barınaklarına esir ettiklerini dile getirerek CAN vereceğiz ama CANLARIMIZI vermeyeceğiz?  diyerek tepki gösterdiler.

Yapılan açıklamada hayvan hakları savunucuları taleplerini dile getirdi?

1. Kanun TCK kapsamına alındığında cezalar 2 yıl 1 aydan başlamalı,

2. Sahipsiz hayvanların KISIRLAŞTIRILMALARI ve ALINDIĞI YERE BIRAKILMASI ESAS ALAN 6. MADDEYE DOKUNULMAMALI,

3. Kanunu uygulamayan belediyelere bakanlığın İDARİ YAPTIRIMI olmalı ve hayvana şiddet vahşet uygulayan belediye görevlileri de CEZA kapsamına alınmalı,

4. Yasa tasarısı STK ların görüşleri alınarak tüm tür hayvanların haklarını koruyacak şekilde hazırlanmalı,

5. Hayvanat Bahçeleri, Sirkler, Yunus Parkları, Petshoplar, Üretim Çiftlikleri, Avcılık, Deney ve tüm hayvan hakları ihlalleri son bulmalı, öldürülen, işkence gören, tecavüz edilen, çalıştırılan, sömürülen, ihlale uğrayan her bir hayvanın başta yaşam hakkı olmak üzere tüm hakları koruma kapsamına alınmalıdır.

KAYNAK AKÇAKOCA TV


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.