HATİCE’NİN SUÇU NE!

HATİCE’NİN SUÇU NE!

25 Kasım 1960 Dominik Cumhuriyetinde, Trojillo Diktatörlüğü'ne karşı direnişi sergileyen Miraben Kardeşlerin, cezavinde bulunan eşlerini ziyaret ettikten sonra Tecavüz edilerek öldürülmesi nedeniyle Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası Dayanışma günü olarak ilan edilen 25 Kasım Tarihi'ne Tüm dünyada olduğu gibi Düzceli Kadınlar da duyarsız kalmadı.

 Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen ve meclis üyeleri 25 Kasım tarihinde Düzce Anıtpark Meydanında bir araya geldi. Yüzlerini morluklar şeklinde boyayarak kadına karşı şiddeti protesto eden ve ellerindiki pankartlarla"Hatice'nin suçu ne""Haticeler Ölmesin" Şeklinde sloganlar atan Düzceli Kadınlar Bir süre önce acımasızca öldürülen Hatice Arıyı da andı.

Konu hakkında açıklama yapan Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye dikmen; Bugün Bizim için Utanç Günüdür Kadına karşı şiddeti biran önce önlemek istiyoruz. Hatice Arının Suçu Neydi dedi.

Düzce Kent Konseyi Kadın meclisini temsilen Bir basın açıklaması yapan Ebru Gümüş"Kadına karşı şiddet, öncelikle bir zihniyet sorunudur. Bu zihniyet değişmedikçe şiddeti yok edemezsiniz Erkeğin eğitilmediği bir toplumda yine şiddeti önleyemezsiniz şekline de konuştu.

OZAN ERDOĞAN


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.