AK PARTİ KADINLARINDAN ETKİNLİK

AK PARTİ KADINLARINDAN ETKİNLİK

Ak Parti İl Kadın Kolları, Diyabet Haftası dolayısıyla 81 İl?de eşzamanlı bir etkinlik düzenledi. Yürüyüşle başlayan etkinlik Anıtpark meydanında şeker ölçümü ve balon uçurulması ile sona erdi.

 

 

Ak Parti Genel Merkez Kadın Kollarının organizasyonuyla 81 ilde eş zamanlı Diyabet haftası dolayısıyla yürüyüş ve etkinlik düzenlendi.Yürüyüş öncesinde etkinliğe katılanlara başta Belediye Başkanı Dursun Ay ve Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Kuşçuoğlu olmak üzere kadın kolları tarafından mavi kurdele takıldı.

Belediye Başkanı Dursun Ay, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Kuşçuoğlu, İGM Başkanı Ayfer Yılmaz, meclis üyeleri, Başkan Ay?ın eşi Nursel Ay ve Ak Parti kadın kollarının katıldığı yürüyüş, Cedidiye Cami önünden başlayarak Anıtpark?ta sona erdi.

Anıtparkta konuşlandırılan araçta vatandaşlara ücretsiz olarak şeker ölçümü yapılırken, daha sağlıklı bir gelecek ve diyabetten korunmak için hareketli yaşama vurgu yapıldı.

Etkinliğin ardından basın açıklaması yapan Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanı Güler Güneş, diyabetin zamanında iyi tedavi edilmediğinde vücudun tüm sistemlerinde bozukluğa yol açabileceğini belirtti.

Dünya?da 425 milyon kişinin diyabet hastası olduğunu söyleyen Güneş, ? Her 11 kişiden bir tanesi diyabet hastasıdır. 2 diyabetli yetişkinden 1 tanesi ise teşhis konulmamış, yani kişi kendisinin diyabet olduğunu bilmemektedir. Hastalığın ilerlemesi, başta kalp krizi, böbrek yetmezliği , göz sorunları, ayak yaraları görülmektedir. Bu kadar ciddi komplikasyonları olan diyabetin önlenmesi ve halk sağlığının korunması için tüm dünyada diyabet farkındalığını artırmak amacıyla 14 Kasım Diyabet Günü olarak kutlanmaktadır.? Dedi.

Etkinlik sonunda Ak Parti Kadın Kolları ve etkinliğe katılanlar gökyüzüne mavi balon uçurdular.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.