KAMU-SEN CUMHURBAŞKANINA SESLENDİ

KAMU-SEN CUMHURBAŞKANINA SESLENDİ

Türkiye Kamu-Sen? e bağlı sendika temsilcileri bir araya gelerek, kamu çalışanları adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan?a seslendiler. Kamu Sen İl Temsilcisi İsmail Şişman, kamu görevlileri ve emeklilerin ek zam talebini dile getirerek, maaşlar değer kaybederken alım gücünün düştüğünü belirtti.

 

 

 Türkiye Kamu-Sen? e bağlı sendika temsilcileri Cumhurbaşkanı Erdoğan?a seslenerek, zam beklentilerini dillendirdiler.

Kamu Sen İl Temsilcisi İsmail Şişman, 2018 ve 2019 yıllarında memur ve memur emeklilerine yapılacak maaş zamlarının belirlendiği toplu sözleşmeye göre yapılması gereken artışların ekonomik gelişmeler ve enflasyon oranındaki artış dolayısıyla kayba uğradığını söyledi.

 Şişman, ? Ancak 2018 yılı başından itibaren yaşanan ekonomik gelişmeler neticesinde enflasyonda yüksek oranlı artışlar görülmüş, memur ve emeklilerin maaşları reel olarak değer kaybederken alım gücünde büyük düşüşler yaşanmıştır. Öyle ki, 2017 ve 2018 ekim ayları dikkate alındığında yıllık enflasyon yüzde 25,24; 2018 yılının ilk on ayı dikkate alındığında ise yüzde 22,5 olmuştur. Bu süre zarfında ocak ayında 2017 yılına ilişkin yüzde 1,69 ve temmuz ayında yılın ilk altı ayına ilişkin yüzde 5,15?lik enflasyon farkı da eklenerek yapılan hesaplamada memur ve emekli maaşlarının yıllık yüzde 14,8 arttığı görülmektedir. Dolayısıyla kamu görevlilerinin ve emeklilerin maaşları, enflasyon karşısında bir yılda yüzde 10,4 değer kaybına uğramıştır.? Dedi.

Memur maaşlarının resmi rakamlara göre bu yıl en az yüzde 7,8 eriyeceğini, 2019 yılında da hedeflenen enflasyona ulaşılsa bile, maaşlarda yüzde 6,7?lik bir reel düşüş olacağını söyleyen Şişman, Enflasyonun toplumsal boyuttaki en olumsuz etkilerinin dar ve sabit gelirliler üzerinde görüldüğünü belirtti.

Şişman, ? Bugün artık memur ve emeklilerimiz alışveriş yapamaz, en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale gelmiştir. Ülkedeki gelir dağılımında adaletin sağlanması için en önemli araçlardan bir tanesi benimsenen ücret politikalarıdır. Gelişmeler karşısında ürünlerin fiyatına fahiş oranlarda zam gelirken maaşların yalnızca enflasyona endeksli olarak düzenlenmesi, gelir dağılımını bozacak, ekonomik olumsuzlukların yükünü yalnızca çalışan kesime yükleyecek bir etken olacaktır. Bu çerçevede toplu sözleşme görüşmelerinde enflasyona endeksli maaş artış tekliflerinden vazgeçilmesi, gerçekleşen enflasyon, yoksulluk sınırı, büyüme ve refah payının temel alındığı bir maaş artış sisteminin geliştirilmesi lüzumludur.? Diyerek, kamu görevlilerinin alım gücünü yükseltmek amacıyla 2019 yılı maaş artış oranlarının Yeni Ekonomi Programı?nda belirlenen hedeflere göre revize edildikten sonra memur ve emeklilere ek zam yapılması gerektiğini dile getirdi.

 Şişman sözlerini,  ek zam talebini hem kamuoyuyla paylaştıklarını, hem Cumhurbaşkanına mektuplarla ileteceklerini bildirerek tamamladı.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.