GÜNDÜZ VAKTİ YANMASI TEPKİ GÖRDÜ

GÜNDÜZ VAKTİ YANMASI TEPKİ GÖRDÜ

Kablo hırsızlarından Melen Su Park da nasibini aldı.  Parka giren hırsızlar elektrik direklerindeki kabloları çalınca direklere yeni baştan kablo çekildi. Gündüz vakti lambaların yanma nedeni ise yeni tesisatın kontrol edilmesi olarak açıklandı.

 

 

Farklı mekan ve işyerlerinden kabloları çalan hırsızlar bu kez Melen Su Parka dadandı. Parkın içindeki dekoratif aydınlatma direklerindeki kabloları çalınması dolayısıyla direklere yeni baştan tesisat döşenmiş, kablo çekilmiş.

Ancak durumun böyle olduğundan habersiz vatandaşlar, gündüz vakti parktaki aydınlatma direklerinin yandığını görerek,  direkleri çekip haber merkezimize gönderirken, devir tasarruf devri deyip neden direklerin yandığını sorguladılar.

Alınan bilgiye göre, hırsızların gazabına uğrayan ve yeniden kablo çekilen elektrik direkleri test edilmesi amacıyla gündüz vakti yakıldı.

 Elektrik direklerinin gündüz yanması ile ilgili olarak bu bilgiye ulaşılrıken, belediye tarafından yapılan açıklamada ise, aydınlatmalarda ölçüm yapıldığı bildirildi. 

Belediyeden yapılan açıklama şöyle:

Düzce Belediyesi Melen Su Park?ta bulunan aydınlatmalarda kaynak ve elektrik akım bakımı yaptı. Yaz döneminde faaliyette olan Lunapark makinelerinin kapatılması ile ortaya çıkan yüksek voltajlı kaynak sebebiyle dekoratif aydınlatmaların zarar görmemesi amacıyla düzenleme yapılacak.

Düzce Belediyesi yaz boyunca vatandaşların büyük ilgisini gören ve ziyaretçi akınına uğrayan Melen Su Park alanında elektrik akımı ve aydınlatmalar üzerinde çalışmalar yapıyor. Lunapark?ın faaliyetlerini durdurması sonrasında alanın elektrik kaynağında yapılan tespit ve değerlendirme çalışmaları kapsamında akım gücünün yüksek olduğu tespit edildi. Bu durumun bazı dekoratif tasarruflu ampul ve LED aydınlatmalardan oluşan saha ışıklandırmalarına zarar vermemesi amacıyla alınan önlemler kapsamında, çalışmalar yürütülüyor. Destek Hizmetler Müdürlüğüne bağlı Elektrik Elektronik mühendisi ve beraberindeki ekip tarafından yürütülen inceleme çalışmalarında endeks ölçümleri yapılarak kaynak ve akım arasında uyuşmazlık tespit edildi. İncelemelerde oranların aylık tüketim sınırının altında olması gerektiği belirlenirken bu kapsamda alanın, ilave kompanzasyon tadilatının yapılması gerektiğine karar verildi. Bu sayede kaynaktan alınan voltaj kontrol altına alınarak mevcut ışıklandırmaların zarar görmemesi sağlanacak. Destek Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalar gerekli araçların kaynağa takılması ile kısa süre içinde tamamlanacak.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.