DÜZCE KABAĞI TSO'DA TANITILDI

DÜZCE KABAĞI TSO'DA TANITILDI

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Düzce Üniversitesi, Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Gümüşova Ziraat Odası, Düzce Lokantacılar Odası ve çeşitli STK'ların ortak girişimiyle Düzce Kabağı ve Kabaktan elde edilen ürünlerin ilk tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

 

 

Düzce TSO Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Meclis Başkan Vekili Nuri Hızel, Düzce TSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Resul Taştan, Düzce Üniversitesi DÜBİT Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, Düzce Üniversitesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Aydın, Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri, Gümüşova Ziraat Odası, Düzce Lokantacılar Odası ve çeşitli STK'ların temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin yaptı. Şahin, Antalya'da gerçekleştirilen Yörex fuarında çeşitli illerin birçok ürünü sergilediğini, Düzce'nin bu açıdan çok daha zengin olmasına rağmen yeterli çalışma olmamasından gündemde olmadığını söyledi. Şahin, zincir marketlerin sebze meyve ürünlerinde artık coğrafi işaret belgesi aradığına işaret ederek Düzce Kabağı'yla ilgili bu yönde çalışma başlattıklarını ifade etti. Şahin, "Üniversitemizdeki hocalarımızla birlikte Kabaktan neler yapabiliriz konusunu ele aldık. Eksik olmasınlar Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Bilal Türkan ve Meclis Üyemiz Sayın Hayati Eğilmez bu konuda bizlere çok destek oldular ve bir noktaya gelmiş olduk. Bundan sonraki aşamada burada yapmış olduğumuz tanıtım faaliyetinin çok daha kapsamlısını inşallah Üniversitemizde yapacağız" şeklinde konuştu.

TSO Meclis Üyesi Hayati Eğilmez, Düzce?nin kabak üretiminde Türkiye?de üçüncü ancak kalitede birinci olduğunu söylerken, ? bu ürünün kıymetini bilmemiz gerekiyor? dedi.

Kabaktan elde edilen ürünlerle birlikte artık ticari hale getirmek gerektiğini vurgulayan Eğilmez, üretmenin dışında pazarlamanın da önemli olduğuna dikkat çekti. Eğilmez, ? Önce bunu markalaştırmamız gerekiyor. Önümüzdeki ay gıda sanayindeki arkadaşlarımız toplayacağız, bu ürünleri belirleyeceğiz, Düzce logomuzun altına bu belirlediğimiz ürünleri hem markalaştıracağız, hem de paketleyeceğiz. Bir şeyi üretmek kadar d satmak çok önemli.? Şeklinde konuştu.

Düzce Üniversitesi DÜBİT Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş öncelikle Düzce algısının oluşturulması gerektiğine dikkat çekerken, üretilen ürünler için kalite parametresi belirlemek gerektiğini söyledi.

Gümüşova Ziraat Odası Başkanı Mafil Tavlı da, ürünü işleyecek sanayiye ihtiyaç olduğunu söyleyerek, bu ihtiyacı giderecek olanın da TSO olduğunu vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerinin kabak kullanarak elde ettikleri ürünler tanıtıldı. Kabaktan elde edilen, içli köfte, kabaklı pasta, kabaklı tart, külahta kaşarlı börek, kabaklı burma tatlısı, kabaklı ev baklavası, kabaklı kremalı pasta, kabak libja, kabaklı börek, kabaklı tarhana çorbası ve kabaklı çikolata ürünleri katılımcıların büyük beğenisini kazandı.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.