BELEDİYENİN YAPMADIĞINI REKTÖR YAPTI

BELEDİYENİN YAPMADIĞINI REKTÖR YAPTI

Geçtiğimiz günler kültür merkezinde oynadıkları oyun sonrası sahneden yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiklerini gündeme taşıdığımız Velil Yağız Kültür Sanat Topluluğu, Düzce Belediyesi Kültür Merkezinde yerel tiyatroların karşılaştığı sorunlar hakkında açıklama yaptılar. Tiyatroculara Belediye Kültür merkezinde verilmeyen imkan sanata sahip çıkan DÜ rektörü Çakar tarafından verildi.

 

 

Celil Yağız Kültür Sanat Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Kefeli ve topluluk üyeleri sadece kendilerinin değil, Düzce?de tiyatro yapan birçok yerel tiyatro topluluğunun karşılaştıkları sorunlarla ilgili bir açıklama yaptılar.

Topluluk adına açıklama yapan Kefeli, Düzce Belediyesi Kültür Merkezinin, burayı yönettiğini zanneden kişilerin keyfiyetine ve tekeline bırakılmadan, kültüre ve sanata katkı sunan toplulukların ve halkın hizmetine açık olması gerektiğini söyledi.

 Kefeli, ? Düzce Belediyesi Kültür Merkezi kurulduğu ilk günden bu yana içinde iki adet tiyatro sahnesi ve çalışma odaları barındırdığı halde hiçbir yerel tiyatroya prova için verilmemektedir. Sahne provası almadan, sahneye çıkmak zorunda bırakılmaktadır yerel tiyatrolar. Zaten imkansız koşullarda, bodrum katlarında, pasaj içlerinde, kafelerde prova alan bizler, sahne provası almadan oyunlarımıza çıkmaktayız. Defalarca kendilerinden talepte bulunmamıza, dilekçeler yazmamıza rağmen sahnede prova alma hakkımız elimizden alınmıştır. Yazdığımız dilekçelere yazılı cevaplar vermek yerine sözlü ret cevapları ile dosyalar kapatılmıştır. Bununla da yetinmeyen bu yönetim anlayışı sahipleri, sahnenin gerekli ücretini yatırıp sahneyi tutan tiyatro topluluklarını bu seferde sahnenin imkanlarından mahrum bırakmıştır. Oyun için gerekli ışık ve ses kullanımları onların keyfine göre yapılmak zorunda kalmıştır.? Dedi.

 Düzce Belediyesi Kültür Müdürlüğündeki bu zihniyetin yıllardır Düzce?de ki tiyatro topluluklarına çeşitli zorluklar çıkardığını belirten Kefeli, yıllar sonra kavuşulan  Düzce Belediyesi Kültür Merkezinin yerel sanatçılara destek vermesi ve kapılarını sonuna kadar açması gerektiğini vurguladı.

 Kefeli, ?Halkın parasıyla yapılmış, amacı Düzce?deki kültürel etkinliklere destek verip, sanat sevgisi aşılamak olan bir kurum yerelde tiyatro yapan gençlerine nasıl da kapılarını kapatmış, birkaç kişinin tekelinde kalmış ve sundukları gerekçeleri ile bu tutumlarını perçinlemiştir. Bütün bu durumların sonucu olarak 30 Kasım 2018 Cuma günü sahnelediğimiz İstanbul Efendisi adlı oyunumuzun sonrasında, yereldeki tiyatro topluluklarının tamamının yaşadığı problemleri, artık bütün bu yapılan engellemelere dayanamayarak sahnede, bizi izlemeye gelen 400 seyircimiz ile paylaştık, dertleştik.? Şeklinde konuştu.

 Oyunu izlemeye gelen  Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar?ın yaşadıkları  problemlere kayıtsız kalmayarak kendilerine sahip çıktığını, üniversitenin  İstiklal Salonunda diledikleri zaman prova ve sahne alabileceklerini söylediğini bildirdi.

                                                                                                                     


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.