DÜ?DE ULUSLAR ARASI KONGRE

DÜ?DE ULUSLAR ARASI KONGRE

Düzce Üniversitesi Uluslar arası bir kongreye ev sahipliği yapıyor. 3 gün sürecek olan II. Uluslararası Göç ve Mülteci Kongresinde, Dünyanın en önemli sosyal sorunlarından biri olan göç ve mülteci konusu tüm yönleriyle ele alınacak.

Düzce Valiliği, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi ve Düzce İl Özel İdaresi iş birliğiyle düzenlenen II. Uluslararası Göç ve Mülteci Kongresi? 06-07-08 Aralık 2018 tarihlerinde Düzce Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

?Göç Yönetimi ve Göçmenlerin Entegrasyonunda Başarılı Yönetsel Modeller? temalı kongrenin açılışı, yurt içi ve yurt dışından akademisyenler, araştırmacılar ve alanında uzman konukların katılımıyla bugün Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu?nda başladı.

Kongrede İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Vali Dr. Zülkif Dağlı, Göç İdaresi Genel Müdürü  AbdullahAyaz , Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan, Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nigar Demircan Çakar ve Doç. Dr. Metin Kılıç  birer açılış konuşması gerçekleştirdiler.

Dünyanın en önemli sosyal sorunlarından biri olan göç ve mülteci konusunun tüm yönleriyle ele alınacağı kongrede, mevcut göç biçimlerinin ve modellerinin yanı sıra başarılı yönetsel modeller de tartışılarak konuyla ilgili daha uygun ilke ve uygulamalar üzerine düşünmeye teşvik edecek bakış açıları geliştirilecek.

Sözlü ve poster bildirilerin sunulacağı, konuyla ilgili bilimsel tartışmaların gerçekleştirileceği II. Uluslararası Göç ve Mülteci Kongresi ile dünyanın farklı coğrafyalarındaki birçok ülkeyi etkileyen ve trajik sonuçlara yol açan göç ve mülteci sorununa karşı insan merkezli yeni çözüm önerileri geliştirilecek.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.