2 DOLANDIRICI HAPSİ BOYLADI

2 DOLANDIRICI HAPSİ BOYLADI

Düzce merkezde ve Akçakoca?da 3 kişiyi kendisini polis olarak tanıtarak dolandıran ve toplam 80 Bin 500 TL ve 5 Bin Euro para alan şahıs yapılan operasyonla suçüstü yakalandı. Dolandırıcıya yardım eden 1 kişi de İstanbul?da yakalanırken, 2 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

 

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Telefonla ?kendisini Polis olarak tanıtan?, Akçakoca?da iki ayrı kişiden toplamda 80 bin 500 TL ve 5000 Euro para alan ve İl Merkezinde aynı şekilde bir kişiden para almaya çalışan şüpheli F.H.Ö. isimli şahsı yapılan operasyonla  suçüstü yakaladılar.

Olaylarda bu şahıs ile birlikte hareket ettiği tespit edilen S.T. ve Ü.Ç. isimli şahıslara yönelik yapılan operasyonda, S.T. isimli şahıs İstanbul?da yakalanırken,  F.H.Ö. ve S.T. isimli şahıslar adli mercilerce tutuklandılar.

Telefon dolandırıcılığı ile ilgili olarak vatandaşları uyaran Emniyet Müdürlüğü, Telefon yoluyla dolandırıcılık olaylarında; şüphelilerin, gelişen teknolojik imkânları kullanarak, mağdurları telefon ile arayarak kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıttıklarını, bu kişilerin bir takım gerçek dışı vaatler ile kurgu olaylar inşa edip, vatandaşların iyi niyetleri ve yardımseverlik duygularını istismar ederek dolandırdıklarını belirttiler.

Yapılan uyarıda, Telefon yoluyla dolandırıcılık suçunun mağduru olmamak için;

Polis, Jandarma, Cumhuriyet Savcısı veya herhangi bir kamu personeli, hiçbir şekilde vatandaşlarımızdan elden ziynet eşyası, para teslimi veya havale-EFT yapılmasını katiyen talep etmez. Sizi telefonla arayarak kendisini Polis, Savcı, Asker olarak tanıtıp, bankaya para yatırmanızı veya bir yere para, altın bırakmanızı isteyenlere asla inanmayın.

Telefon görüşmeleri esnasında arka plandan gelen telsiz seslerine ve korku, panik yaratma amaçlı senaryolara katiyen itibar etmeyin. Telefonunuza gelen SMS metinlerinde aramanızı istedikleri numaraları kesinlikle aramayın. Kimlik ve kredi kartı bilgilerinizi sakın paylaşmayın. Böyle bir durumla karşılaşmanız halinde lütfen hemen 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ hattını arayın ya da en yakın Emniyet Birimine müracaat edin. Şeklinde açıklamada bulunuldu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.