BAŞKAN AY: SON GÜNE KADAR GÖREVİMİN BAŞINDAYIM

BAŞKAN AY: SON GÜNE KADAR GÖREVİMİN BAŞINDAYIM

Belediye Başkanı Dursun Ay, aylık çalışmalarını paylaştığı basın toplantısında, aday gösterilmediği için kenara çekilmeyeceğini son güne kadar görevine devam edeceğini söyledi, gündemde olan konular hakkında açıklamalarda bulunurken, İstanbul caddesinin yeniden trafiğe açılmasının ardından merak edilen tramvayın hastane önüne taşınacağını bildirdi.

 

 

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, çalışmalarını paylaştığı kahvaltılı toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi. Erguvan tesislerinde düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı özgür Sağlam da katıldı.

Başkan Ay, dün yapılan il başkanları toplantısına katıldığını söyleyerek, toplantıda söz aldığını ve otoban bağlantı yolunun açılmasıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı?na teşekkür ettiğini belirtti. Toplantıda ayrıca 2 konuyla ilgili soru sorduğunu söyledi.

Başkan Ay, ? Birincisi otopark ücretlerindeki düzenleme. Biliyorsunuz haziran ayında bitmişti, ocak ayına uzatılmıştı. Tekrar eylül ayına geri çekildi, bu konuyu belirttim. Cumhurbaşkanımız 6 ay uzatılması konusunda talimat verdi. Çok da güzel oldu. Kış aylarına giriyoruz, zaten piyasalar durgun. Piyasaların hareketlenmesi, müteahhitlerimizin önü açılması açısından çok güzel bir işlem oldu. İkinci konu da, biz belediye olarak yaptığımız işleri yasalara uygun, yapı denetimle beraber çalışıyoruz. İnşaatın bitimi yüzde yüz olduktan sonra iskan veriyoruz, Ancak bunun yanı sıra çevre şehircilik bakanlığı vatandaşın talebine göre yapı kullanma izni vermekte burada vatandaş ortada kalıyor. Bu konuyla ilgili çalışma var.? Dedi.

Faruk Özlü?nün aday olarak gösterilmesinin ardından son güne kadar görevinin başında olduğunu söyleyen Başkan Ay, ? işimizi aksatmayacağız, belediye başkanlığını kazanan arkadaşımıza da görevi devredeceğiz.? Dedi.

İstanbul Caddesinin trafiğe açılması ile ilgili olarak esnaf ve banka müdürlerinden çok talep olduğunu söyleyen Başkan Ay, Vali ve Milletvekilleri ile görüşmelerin ardından karar alındığını dile getirirken, yaz aylarında dubaların kaldırılarak trafiğe kapanıp vatandaşın rahatça dolaşmasının sağlanabileceğini belirtti.

Caddenin trafiğe açılmasının ardından tramvayın askerlik şubesi önünden kaldırılarak devlet hastanesi önüne götürüleceğini söyleyen Başkan Ay, hastane ile belediye arasında tramvayın çalışacağını bildirdi.

Karla mücadele konusunda belediyenin hazır olduğunu söyleyen Başkan Ay, geçen yıldan depolarda tuz stoklarının durduğunu belirterek kar yağdığı anda tüm birimlerle harekete geçileceğini ve halkın mağdur olmayacağını ifade etti.

Düzcespor?un sadece kulüp başkanı Özgür Sağlam ve kendisinin sorumluluğunda olmadığını söyleyen Başkan Ay, ? herkes elini taşın altına koyacak? derken, Düzcelilere maçlara gelmeleri konusunda çağrıda bulundu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.