KAMU MALLARI ORTAKLAŞA KULLANILIYOR

KAMU MALLARI ORTAKLAŞA KULLANILIYOR

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan Okullara Kazandır projesi ile bugüne kadar ihtiyacı olan okullar 504 malzemeye sahip oldu. Okullar arasında kurulan sistem Vali Zülkif Dağlı?nın talimatıyla artık kurumları da kapsayacak.

 

 

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü, geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde Okullara Kazandır projesini hayata geçirdi. Başarıyla uygulanan proje ile bir çok okulun depolara kaldırdığı malzemeler ihtiyacı olan başka okullara yaradı.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, projenin detaylarını mikrofonumuza anlattı.

Yiğit, ? 2017-2018 eğitim öğretim yılında, Ar-De öğretmenlerimizden Bilgin Bey, Okullara Kazandır adı altında böyle bir çalışma başlattı. Projemizdeki amaç, bir sistem kurduk, yazılım geliştirdik, her okulumuzda kullanılmayan malzemeler var, bir okulun kullanmadığı malzeme başka okulumuzun ihtiyacı olabiliyor. Yaklaşık 214 kalemde malzeme listesi var. Okulumuzdaki müdürümüz, elindeki fazla malzemenin remini çekiyor, paylaşım modülümüze ekliyor. Başka bir okul müdürümüz sisteme giriyor, sıraya ihtiyacı var, sıra kalemine tıkladığında diğer okullarda fazla olarak girilen bütün sıralar karşısına çıkıyor. Beğendiği sıraları ilgili okulla irtibat kuraraktan talep ediyor ve alıyor.? Dedi.

Proje ile kamunun malının en verimli şekilde kullanıldığını söyleyen Yiğit, 2 bin 742 adet malzeme girişi yapıldığını, 504 alım gerçekleştirildiğini belirtti. Yiğit Vali Zülkif Dağlı?nın talimatı ile bu projenin içine sadece okullar değil kurumların da alınması için yazılım hazırlanacağını dile getirdi.

Projede hiçbir yazışma olmadığını söyleyen Yiğit, tamamen sistem üzerinden irtibat sağlandığının altını çizdi.

Projenin yaratıcısı , İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilgi İşlem Format öğretmeni Bilgin Can, Fatih Projesini uygularken okulların depolarında gördükleri atıl malzemelerden yola çıkarak projeyi oluşturduğunu söylerken, kamu zararını önlemek adına böyle bir fikri hayata geçirdiklerini belirtti.

Can, proje ile Eğitimde Yenilikçilik ödüllerine katıldıklarını ve 4 bin 860 proje arasından ilk 50?ye kalan projenin bölgesel ödül aldığını bildirdi.

Can sistemde işleyişin nasıl gerçekleştiğini de anlattı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.