TUNCER: İNSANLAR BEKLEMEDE

TUNCER: İNSANLAR BEKLEMEDE

ESDER ve Düzce Brode Sanayicileri Derneği Başkanı Mehmet Tuncer, ekonominin durma noktasına geldiğini söyledi, yaşanan belirsizliğin hem üretimi hem satışı etkilediğini vurgularken, insanların mal alma ve sipariş verme konusunda beklemede kaldıklarını dile getirdi.

 

 

ESDER ve Düzce Brode Sanayicileri Derneği Başkanı Mehmet Tuncer, ekonomideki belirsizliğin hem üretimi hem de satışı çok etkilediğini söylerken, 3konomik krizin boyutunun son 3 aydır anormal olarak hissedildiğini belirtti.

Tuncer, ? Biz kendi sektörümüze bakacak olursak, yurt dışından gelen tekstil ürünleri hammaddelerinde döviz girdili olduğu çin fiyatlar yüzde 40 oranında arttı. Bu da direk üretimi etkiledi. İnsanlar ilk etapta hammadde tedarikini yapamadılar. Yurt dışından getiremediler bu da üretime yansıdı. Doların karşılığı TL olduğu için yurt içindeki pazarda daralma meydana geldi. Yani insanlar 10 liraya aldığı şeyi bir gün sonra 14 lira gibi bir rakamla almak zorunda kaldılar. Ürünü almayalım, bekleyelime döndü piyasa, bu sefer iç piyasa yok dnecek kadar durdu.? Dedi.

Gelinen noktada ekonomide çok büyük belirsizlik olduğunu vurgulayan Tuncer, insanların mal alma ve sipariş verme konusunda beklemede kaldıklarını dile getirdi.

Tuncer, ? Özellikle de yıl sonu eklenince, maalesef ekonomimiz neredeyse duruma noktasına geldi. İşletmeyi gördünüz, çalışıyor gibi görünsek de aslında çalışmıyoruz. Çalışıyoruz ama kendimize değil bankalara çalışıyoruz. Döviz kuru belli bir yerde durdu ama faizler durmadı. Faizler bugün yüzde 35 civarına yükseldi.? Şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.