AMAÇ OKUMA ALIŞKANLIĞINI KAZANDIRMAK

AMAÇ OKUMA ALIŞKANLIĞINI KAZANDIRMAK

Hamit Şerifoğlu Ortaokulu?nda güzel bir etkinlik düzenlendi. Kitap okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla öğretmenleri tarafından dağıtılan kitapları okuyan öğrenciler, bugün ucunda ödül olan sınava girdiler.

 

 

Düzce Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan Annem Varsa Bende Varım projesi kapsamında velileri ile birlikte kitap okumanın zevki ve keyfini yaşayan Hamit Şerifoğlu Ortaokulu öğrencileri, bugün okudukları kitaplardan sınava girdiler.

Hamit Şerifoğlu Ortaokulu Müdürü Bahattin Yılmaz, Annem Varsa Ben de Varım projesi kapsamında öğrencilere dağıtılan kitapların okunduğunu söyleyerek, kitaplarla ilgili sınav yapacaklarını belirtti.

Yılmaz, ? Öğrenciler bu kitapları hem okulda hem evde ellerinden bırakmadılar okudular. Teneffüslerde okumayı gerçekleştirdiler. Aynı zamanda velilerimizde evde proje kapsamında okumaya dahil oldular. Projenin gelişmesi ve büyümesi anlamında, katkı sağlayacak diye düşünüyoruz. Bu dönem 2 sınav yapmayı düşünüyoruz. Amacımız kitap okumanın artmasını sağlamak. 5,6 ve 7. sınıflarda 212 öğrencimiz bugün sınava girecekler. 8?leri katmadık projeye, onlar sınava hazırlanıyorlar.? Dedi.

Hamit Şerifoğlu Ortaokulu Oku Aile Birliği Başkanı Nigar Durmuş, toplumda kitap okuma alışkanlığının olmadığını söylerken, öğrencilerin farklı etkinliklerle kitapla buluşturulması gerektiğini dile getirdi. Projeye dahil olarak kitap okuyan ve sınava girecek olan öğrenciler ise, kitap okumanın çok zevkli olduğunu söylediler.

Çoktan seçmeli olarak  yapılan ve 7 sorunun yer aldığı sınava katılan öğrencilerin heyecanı gözlerinden okunurken, sınav sonunda ödül verilecek olması da heyecanı bir kat daha artırdı.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.