MUHTAR BİLGİN TARİH VERDİ

MUHTAR BİLGİN TARİH VERDİ

Dün Salı pazarında hem esnafın hem vatandaşın satışlar ve fiyatlar kadar  Pazar yerinin durumundan da muzdarip olduğunu ekranlara taşımıştık. İşte hem esnafın hem vatandaşın beklentisi olan kapalı pazaryeri projesini Hamidiye mahallesi Muhtarı Mensur Bilgin?e sorduk. Muhtar Bilgin, 10 gün içinde pazaryerinin emelinin atılacağını bildirdi.

 

Hamidiye mahallesinde kurulan Salı Pazarı?nda hem esnaflar hem vatandaşlar pazaryerinin fiziki şartlarından oldukça şikayetçiler. Yıllardır kapalı Pazar yeri özlemini dile getiren esnafların ve vatandaşların isteği yerine geliyor.

Hamidiye Mahallesi Muhtarı Mensur Bilgin, hem pazaryerinin inşaatının başlayacağını bildirdi hem de yeni pazaryeri ile ilgili bilgiler verdi.

Bilgin, ? Projenin aksama sebebi pazaryerinde terk edilen alanın vatandaşlara ait olan belirli kısımları vardı. Bunları temizlemek için biraz gecikme oldu. Bir de biz pazaryerini, Cumhuriyet mahallesine yapılan tipte değil de, orada malzemelerin taşınıp halka ulaşmasında gözlemlerimize göre bazı  sıkıntılar hissettik. Onun için biz çelik konstrüksiyon üstü kapalı, araçların ve insanların gidip çok rahat alışveriş yapacağı alan üzerinde durduk. Elimizde olan projeyi oraya uygun görmedik biz. Yeni proje çizdirdik. O projede esnaf istediği gibi yanaşacak kamyonuyla , malzemesini hemen indirecek tezgahının olduğu yere. Sırtında taşımadan halka sunumunu gerçekleştirecek.10 gün içinde temelini atacağız Allah nasip ederse.? Dedi.

Mevcut pazaryerinde alanda su birikmesi nedeniyle sıkıntı yaşandığını söyleyen Bilgin, esnaf bu sıkıntılardan dolayı  iyice bunaldığı için,   

Bilgin, ? Bizim orayı geciktirmemizdeki sebep alt yapı hiç yoktu orada. Buraya esnafımızı taşırsak, yağmur suyu kanalıyla, kanalizasyonu ile etrafını, kaldırımlarını yaparak güzel bir yer düşünüyorduk ama esnafımız iyice bunaldığı için geçtiğimiz hafta içinde yağmur suyu kanallarını tamamladık. Esnafımız da rahat halk da sudan kurtulmuş oldu. Alışverişte zorluk vardı, öyle göl oluyordu. Biz onun farkındaydık ama yeni yerimize geçip temelden yapalım, bir daha ellemeyelim dedik. Ama olmadı, cevap veremedik halkımıza? şeklinde konuştu.

Blgin yeni Pazar yerinin yapılmasıyla birlikte mevcut Pazar alanının da park yeri olarak kullanılacağını söyledi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.