REKOR SAYIDA BAŞVURU

REKOR SAYIDA BAŞVURU

Toplum Yararına Programı kapsamında 6 ay geçici süreli istihdam edilmek üzere İl Özel İdareye alınacak 204 kişi için 862 kişi başvurdu. Bugün Kültür merkezinde programdan yararlanmak isteyenlerle mülakat yapıldı. İş bulamayan ve ihtiyacı olan kadını erkeği yaşlısı genci bu fırsattan yararlanmak için kendisinin işe alınmasını istedi.

 

 

Düzce?ye Toplum Yararına Programı kapsamında; 6 ay geçici süreli istihdam edilmek üzere toplam 204 kişi İl Özel İdarede işe alınacak.

204 kişilik kontenjana 862 kişi başvururken, bugün düzenlenen mülakatta İl Özel İdare Genel Sekreter yardımcısı Selim Metin, başvuruda bulunanlara şartları anlattı, hangi işlerde çalışacaklarından söz etti.

Toplum Yararına Çalışma Programına aynı aileden 1 kişinin katılabilecek olmasıyla ilgili başvuruda bulunanların sorularını cevaplayan Metin, aynı ikametteki 2 kişiden birinin alınabildiğini bildirdi.

Metin 204 kişilik kontenjana 800 kişinin başvurması dolayısıyla önceliğin ihtiyacı olanlara verileceğini söylerken, salondan bir kadın ? hepimizin ihtiyacı var? dedi.

Metin mikrofonumuza yaptığı açıklamada, belirlenen kriterler kapsamında önceliğin ihtiyacı olanlara verileceğini söyledi.

Metin, ? Düzce Valiliği olarak toplum yararına çalışma programı çerçevesinde banklık tarafından ilimize 204 kişilik kontenjan tahsis edildi. İş-Kur il müdürlüğü ile ortaklaşa ilana çıkıldı. 862 kişi başvuruda bulundu. Bugün onların mülakatlarını yaptık. 431 kişi sabah buraya geldi, 431 kişi de şimdi geldi. Arkadaşlarımızın seçimi için onlarla karşılıklı konuşarak , kriterler belirledik, bilgi formlarını aldık, komisyonumuzca bu formlar değerlendirilecek, pazartesi günü mesaj yoluyla sonuçlar bildirilecek. 862 kişiden 2014 kişi alınacak, en çok ihtiyacı olan, bu programda daha önceden çalışmamış, evli, çocuk sahibi, üniversitede lisede çocukları okuyan, emekliliğine az kalmış gibi ihtiyaç sahiplerinin yararlanmasını amaçlıyoruz.? Dedi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.