BELEDİYE İLE ÜNİVERSİTE PROTOKOL İMZALADI

BELEDİYE İLE ÜNİVERSİTE PROTOKOL İMZALADI

Düzce Üniversitesi ile Düzce Belediyesi arasında imzalanan protokolle Orman Fakültesi bünyesinde ki peyzaj mimarlığı ve orman mühendisliği bölümü öğrencileri Düzce?nin güzelleşmesine destek olacaklar. Öğrenciler sahada çalışma fırsatı yakalayacaklar.

 

 

Düzce Üniversitesi ve Düzce Belediyesi son dönemin en sağlıklı protokolüne imza attılar. İmzalanan protokolle Düzce Belediyesi?nin dikeceği ağaçtan, peyzaj düzenlemelerine kadar Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi öğrencilerinin emeği olacak.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nigar Demircan Çakar, Üniversite ile Düzce Belediyesi arasında yeni bir iş birliğine imza attıklarını söylerken, öğrenciler ve öğretim üyelerinin yeşil alanların vatandaşlara daha hoş görünmesini sağlayacak hizmetler ortaya koyacaklarını belirtti.

Çakar, ? Bugün iş birliği konumuzun temeli hem üniversitemizi özellikle peyzaj mimarlığı, orman mühendisliği ile ilgili yeteneklerini bölgemizin ve Düzcemizin hizmetine sunmakla ilgilidir. Özellikle peyzaj mimarlığı ve orman mühendisliği bölümlerimizde orman fakültemizin ilgi alanlarına giren tüm konularda her türlü danışmanlık bilgi birikimi ve destek olacağımız her alanda ortak çalışmalarımızı geliştirmek için protokolü imza altına aldık. Hem öğrencilerimiz, hem öğretim üyelerimiz belediye sınırlarında ki yeşil alanların daha verimli, vatandaşlara daha hoş görünen ve sürdürebilir hizmetler ortaya koyacaklar. Önümüzde ki bahar aylarından itibaren sahaya yansıması ve öğrencilerin sürece dahil olması gerçekleşmiş olacak. Düzce?nin yeşil alanları üniversitemiz için doğal bir laboratuvar  haline gelecek? dedi.

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ise , belediye ile üniversitenin ortak çalışacağını ağaç budamadan bitki seçimine kadar şehre öğrenci eli değeceğini söyledi.

Başkan Ay, ?Üniversitemizde öğrenciler teorik bilgilerini belediye sınırlarında uygulama alanı bulacaklar. Bizde öğrencilerimizden yararlanacağız. Ağaç budamasından Düzce?ye hangi bitkiler uygun bunların hepsini birlikte çalışacağız. Üniversitemiz belediyemiz ortak çalışacak. Düzce zaten botanik bahçe konumunda. Üniversitemize ve bize katkı sağlayacağına inanıyorum? şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.