CADDE NEDEN AÇILDI?

CADDE NEDEN AÇILDI?

Halk oylaması yapıldı, kapalı kalsın sonucu çıktı, bazı esnaflar istedi, cadde yeniden açıldı. İstanbul caddesinin yeniden trafiğe açılması tartışmaları da beraberinde getirirken, caddenin hakimi yine araçlar oldu. Cadde kenarında yerini alan araçlar, çift sıra parklanmalar yine görüntü ve gürültü kirliliği yaşanmasına neden oldu. Halkın kararına rağmen caddenin açılması bir çok soruyu da beraberinde getirdi.

 

 

Yapılan halk oylamalarında İstanbul caddesinin trafiğe kapalı kalması sonucu çıkarken yerel seçimler öncesi Düzce Belediyesi tarafından yeniden trafiğe açılması büyük tepkilere neden oldu.

İstanbul Caddesi konusunda ?Vatandaş ne isterse o olur? diyen Düzce Belediyesinin, vatandaşın ?Kapalı kalsın? demesine rağmen, yerel seçimler öncesi İstanbul Caddesini trafiğe açma kararı tartışmaları da beraberinde getirdi.

Yapılan anketlerde vatandaş İstanbul Caddesinin kapalı kalmasını istemişti. Vatandaşlar, belediyenin keyfe keder iş yaptığını ve kendi görüşlerinin ciddiye alınmadığını ifade ederek ?yerel seçimlerde irademizi sandığa yansıtırız? derken, ?Birkaç  esnafın gönlünü yapmak için binlerce vatandaşı karşılarına alıyorlar? görüşü ortaya çıktı.

Caddedeki sakinlik ve düzen daha açıldığı ilk gün yerini keşmekeşe bırakırken, aynı bildik manzara yaşanmaya başladı.

Halkın istememsine rağmen caddenin açılması bir çok iddia ve soruyu da beraberinde getirdi.

Vatandaşlar, neden halkın yüzde 65 ile kapalı kalsın görüşü hiçe sayılarak birkaç esnafın isteği ile caddenin trafiğe açıldığını , birilerinin baskı mı yaptığını sorgularken, apar topar açılmasındansa yerel seçimlere az bir süre kala aslında yeni seçilecek başkana bu kararın bırakılmasının daha uygun olduğu görüşünde birleştiler.

İstanbul caddesinde mülk sahibi olanların kiralar düşüyor diyerek caddenin açılmasını talep ettikleri iddiasının da doğru olup olmadığı  vatandaşların sorduğu diğer bir soru.

İstanbul caddesinin açılması, İnönü parkının çevresinin yeniden tellerle çevrilmesi gibi halka dokunmayan uygulamaları, yeni başkanın önünü kapatmak mı yoksa yeni başkana proje üretmek mi şeklinde yorumlayan vatandaşlar, yerel seçim öncesi böyle bir karar almanın halkın gözünde eksi puana neden olduğunu da belirttiler.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.