BAKANLIK 5 YIL SONRA AÇIKLADI

BAKANLIK 5 YIL SONRA AÇIKLADI

Milli Eğitim Bakanlığı?nın bu yıl ilk kez yapılan 2018 LGS sonuçlarına dayandırarak açıkladığı raporda, Düzce?nin  başarı sıralaması 26. olarak belirlendi.

 

 

Eğitimde illerin başarı sıralamasıyla ilgili en son 2013 yılında Üniversiteye giriş sınav sonuçlarına göre yapılan sıralamada Düzce?nin 65. sırada yer alması . kamuoyunda Düzce  eğitim alanında istenilen düzeye bir türlü ulaşılamıyor şeklinde yorumlanmıştı.

 ÖSYM ve MEB 2013 yılından bu yana illerin başarı sıralamasını açıklamıyordu.

2013 yılından bu yana her yıl yapılan Üniversite ve Liselere Giriş sınav sonuçlarındaki puanların geçtiğimiz yıllarla kıyaslanarak yapılan değerlendirmelerinde, ilimizin sıralamasının yükseldiği söyleniyordu, ancak herhangi bir resmi rapor ve değerlendirme yayınlanmadığı için Düzce?nin eğitim sıralaması gündeme geldiğinde 2013 yılında açıklanan 65.. sıra dile getiriliyordu.

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl ilk kez yapılan 2018 Liselere Geçiş Sistemi (LGS)?de Merkezi Sınavla Yerleşen Öğrencilerin Performansını açıkladı.  Bu raporda 81 il arasında Düzce Genel Puan Sıralamasında 26. oldu.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.