FİSKOBİRLİK FINDIK ALIMINA BAŞLADI

 FİSKOBİRLİK FINDIK ALIMINA BAŞLADI

 Altı yıl aradan sonra fındık alımına başlayan FİSKOBİRLİK şubelerinde hareketli günler başladı.

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, Sakarya'nın Kocaali ilçesinde fındık alımlarının başlaması nedeniyle Kocaali FİSKOBİRLİK Yönetimi Kurulu Başkanı Ahmet Gökdemir ile birlikte Kocaali tesislerinde yaptığı açıklamada, bu aşamaya gelebilmek için son 1,5 yılda çok büyük ve ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi. İlk olarak Yönetim Kurulu üyelerinin maaşlarının yeniden düzenlenmesi, Entegre tesislerinin tam kapasite işletmeye sokulması hantal yapıdan kurtulunması gibi kararlar aldıklarını vurgulayan Bayraktar, "Bugün mamul maddelerimizi alan ve satışını yapan bir şirketten aldığımız 10 milyon TL ile alımlara başladık. Fındığını bize sabah teslim eden ortağımız öğleden sonra parasını alabilmektedir. Öğleden sonra yatıran ise bir sonraki gün alıyor" dedi.
Piyasa koşullarının üstünde fiyat verdiklerini ve peşin alımın yanı sıra yarısı peşin yarısı mal karşılığı ve emanet sisteminde fındık alımları yaptıklarına dikkat çeken Bayraktar, şöyle konuştu: "Bize borcun var nasıl fındık alıyorsun, sorusunu yöneltiyorlar. 400 milyon borcun 380 milyonunu ödedik. İşletmeyi aktif duruma getirmesek borcu nasıl öderiz. Kalan 20 milyonu ödeyecek durumdayız. Ancak, üreticiyi korumak amacıyla piyasaya girmemiz şart. Bu tavrımız bir takım çevreleri rahatsız ediyor. Mevcut borcu ödemek FİSKOBİRLİK'i ayağa kaldıramazsak sorunu çözmez." 
Fındık alımlarına başlamalarıyla piyasaya bir güven geldiğinin altını çizen Bayraktar, şunları söyledi: "Bugünlerde 3,6 seviyelerinde olması muhtemel fiyatlar 3,9 seviyelerinde oluştu. Biz bugün itibariyle 4,5'ten alım yapıyoruz. Yarısı mal karşılığı olan alışlarımız daha da avantajlı. Bizim piyasada olmamız fındıkçı için büyük bir avantajdır. Üreticimizi tüccara teslim etmeyeceğiz, sahipsiz bırakmayacağız. Yeter ki ortaklarımız bize güvensin. Her üreticimiz bir miktar da olsa ürününü bize getirsin. Bu kurumu ayağa kaldıralım." 
Öte yandan Akçakoca'nın Uğurlu köyünde bulunan FİSKOBİRLİK tesislerinde vatandaşlar fındıklarını teslim etmeye başladı. Fındık üreticileri, "FİSKOBİRLİK'e herkes bir çuval bile olsa fındık verirse hem FİSKOBİRLİK ayakta kalacak hem de fındık fiyatları dengeli şekilde düşmeyerek yükselişe geçecektir" İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.