EKONOMİK OLARAK DA KATKI SAĞLAYACAK

EKONOMİK OLARAK DA KATKI SAĞLAYACAK

Tarım ve Orman Bakanlığının Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının koordinasyon ve desteği ile Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor Programı kapsamında, Düzceli kadın çiftçiler, ?Yeni Brokoli Çeşidi Yenilikçi Kadınlar İle Yaygınlaşıyor? Projesi için  Yalova?ya gittiler.

Proje kapsamında Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından tescillenen "Turaç-77" brokoli çeşidi ile Düzce Merkez, Akçakoca, Çilimli, Gölyaka ve Gümüşova İlçelerinde önder 8 kadın çiftçi tarafından 1000'er m²'lik damla sulama sistemli brokoli bahçeleri tesis edildi.

Demonstrasyon çalışmaları olarak tesis edilen bahçelerde brokoli çeşidinin Düzce?ye uyum sağladığı ve ekonomik olarak yetiştiriciliğinin yapılabileceği görülürken, tarla günü düzenlenerek çiftçilere tanıtımı yapıldı. Ayrıca projenin yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında 5 adet çiftçi toplantısı düzenlenerek çiftçilere brokoli yetiştiriciliği konusunda teknik bilgiler aktarıldı.

Düzce?de Brokoli yetiştiriciliğine ilgi duyan kadın çiftçilerin, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü?nü ziyaret etmeleri ve Brokoli yetiştiriciliğini yerinde inceleyip bilgi almalarını sağlamak amacıyla Yalova iline çiftçi inceleme gezisi düzenlendi. Teknik geziye İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Burcu Şener, teknik personel ve Düzce ilinden girişimci ve önder 11 kadın çiftçi katıldı.

Düzenlenen teknik gezide katılımcılara Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Üretme ve İşletme Bölüm Başkanı Mehmet Şimşek ve Sebzecilik Bölüm Başkanı Dr. Oğuz Gündüz tarafından Enstitü uygulama bahçeleri gezdirilerek, Brokoli yetiştiriciliği ve tohum elde edilmesi konularında bilgiler verildi. Ayrıca katılımcılar Enstitü Müdürlüğü çalışmaları kapsamında yapılan organik tarım, tıbbi aromatik bitkiler, mantar üretimi, meyve yetiştiriciliği konularında da bilgi alarak yapılan faaliyetleri yerinde inceleme fırsatı buldular.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.