GENÇ GİRİŞİMCİLER SERTİFİKA ALDI

GENÇ GİRİŞİMCİLER SERTİFİKA ALDI

DESOB?da düzenlenen eğitimlere katılan genç girişimciler bugün sertifikalarını aldı. İş kurmak için heyecanla bekleyen gençlere tavsiyelerde bulunuldu, ileride sorunla karşılaşmamak için kopya projeler değil kendi fikirlerini üretip bildikleri işi yapmaları önerildi.

 

 

KOSGEB, İŞ-Kur ve DESOB ortaklığında imzalana girişimcilik eğitim programları sona erdi. 2017 yılından bu yana uygulanan Temel Seviye Girişimcilik Eğitimlerine katılan gençlere bugün sertifikaları verildi.

Bugün DESOB?da düzenlenen programa İş-Kur Müdürü Ferhat Acar, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, Girişimcilik Eğitmeni Serkan Sönmez, oda başkanları ve eğitim alan gençler katıldı.

Kayıkçı, ? Yaptığımız protokol kapsamında 2017 yılında yaptığımız eğitimlere katılan 270 kursiyerimiz vardı. 2018 yılı olarak da 414 kursiyerimiz toplamda 684 kişi DESOB hizmet binasında sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerimizdir.? Dedi.

Girişimcilik Eğitmeni Serkan Sönmez, 2 yıl boyunca verilen eğitimlerde girişimcilere hangi konularda eğitim verildiğini anlattı.

Sönmez, ? Girişimcilik kültürü ve ilk bakılması gereken süreçleri, dikkat edilmesi gereken noktaları anlatıyoruz. İş planı hazırlamayı paylaşıyoruz. Bunun sonucunda da Türkiye ortalaması olarak ilk üç ayda yüzde 60 firmanın kapatması, ilk 9 ayda yüzde 80?e çıkması gibi hususların nelerden kaynaklandığını arkadaşlarımızla paylaştığımızda, bu bilgiler ışığında kuracakları işletmelerle o kötü ortalamanın içerisinde yer almamış olacaklar. Ayrıca devletimizin sunduğu imkanlardan nasıl yararlanabilirler, işletmelerini geliştirmeleri için ne tarz kaynaklar sunuluyor, bunları da paylaşıyoruz.? Şeklinde konuştu.

Gençlere, istediği bir yerde iş yeri açmaktan çok, başka kriterlerin önemli olduğunu anlatan DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, sonunun batmaya gitmemesi için çalışan işyeri ve işe yapılan yatımın önemine dikkat çekti.

Kayıkçı, ? Sırf heyecan yetmiyor, hayal tabi ki çok önemli, ama kurduğunuz hayal ayakları yere basan bir hayal olup yarın açtığınız işyerini zarar vererek , krediyi ödeyemeyerek kapatması da söz konusu olabilir. Neyi nerede nasıl yapmak gerekir. Darıcı köyünde kuyumcu dükkanı çalışır mı, çalışmaz, çarşının ortasında kaportacı çalışır mı, olmaz, bu kursta böyle bilgileri daha detaylı öğrenerek ne yaparsam doğru yaparım anlamında , işine yatırım yapan hiç kimse batmaz.? Şeklinde tavsiyelerde bulundu.

İş-Kur Müdürü Ferhat Acar ise, iyi bir esnaf olmak için iyi bir fizibilite çalışması yapılması gerektiğinden söz etti.

İyi bir fizibilite çalışmasının önemli olduğunu söyleyen Acar, ? Bunlar kopya projeler olmayacaklar, bir zamanlar çiğ köfteciliğin peşine düştü herkes ama siz bu kopyacılıktan uzak durup, kendi fikirlerinizle  bildiğiniz alanlarda iş kurarsanız, daha sağlıklı şirketler oluşturabilirsiniz.? Dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.