ÇAVUŞ'TAN 2018 DEĞERLENDİRMESİ

ÇAVUŞ'TAN 2018 DEĞERLENDİRMESİ

Düzce Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ekrem Çavuş, 2018 yılının hem  yerelde hem genelde sağlık çalışanları açısından oldukça zorlu geçtiğini söyleyerek, yetkili sendika olarak gezenlerin basiretsizliği ve öngörüsüzlüğü ile attıkları imzalar sonucunda memurun maaş zammının, enflasyon farkından bile düşük kaldığı bir yıl olduğunu savundu.

YIPRANMA PAYI VE DÖNER SERMAYE

Düzce Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ekrem Çavuş, ? 2018 yılında ne yazık ki sağlık çalışanlarının ne yazık ki beklentisi karşılanmamıştır. Yıpranma payı ile ilgili bir düzenleme yapılmış fakat düzenleme beklenenin ve söz verilenin çok gerisinde kalmıştır. Bazı sağlık meslek mensuplarının kapsam dışında bırakılması, geriye dönük çalışmaları kapsamaması ve fiilen çalışmayan günlerle hesaplandığında 9 yıla 1 yıl olması hem kabul edilemez hem de çalışanlar için bir fayda getirmemektedir. Bunun yanı sıra sağlık çalışanlarının döner sermaye gelirleri 2018?de de azalmaya devam etmiştir. Döner sermaye sisteminin çalışanlar için revize edilerek yenilenmesi şarttır. Performansa dayalı döner sermaye gelirleri tüm çalışanlar için makul bir seviyeye çıkartılmalı adaletsizlikler ve belirsizlikler sonlandırılmalıdır. Döner sermaye ile ilgili tüm çalışanların beklentisi karşılanmalıdır.? Dedi.

ŞİDDETE CAYDIRICI YAPTIRIMLAR

2018 yılında bitmeyen bir başka çilenin de sözleşmeli çalışma olduğunu söyleyen Çavuş, Türk Sağlık-Sen olarak beklentilerinin, vekil ebe, 4/b?li, 4+2?li, 4924 ve kamu dışı aile sağlığı çalışanı gibi farklı istihdam modellerinin tümden terkedilerek hepsinin kadrolu statüye geçirilmesi olduğunu kaydetti.

2018 yılında sağlıkta şiddetin arttığını ve adeta bir terör halini aldığını söyleyn Çavuş, ? Ne yazık ki çözüm olmazsa bu halin önümüzdeki yılda da sürüp gideceği aşikardır. Bu nedenle sağlık çalışanlarına yönelik şiddet sorununa dair somut ve caydırıcı yaptırımlar uygulanmalıdır. Tutuklu yargılama, acil olmayan sağlık hizmetlerinden kademeli men edilme, sıfır toleranslı alan uygulaması çözüm noktasında öncelikli adımlar olmalıdır.

Çalışma hayatında iş yükü başta olmak üzere birçok anlamda sıkıntıya neden olan personel eksikliğinin çözümü için yeterli istihdam yapılmalıdır. Atanmayı bekleyen yüz binlerce sağlık çalışanının feryadına da kulak verilmelidir.? İfadelerini kullandı.

ÇALIŞANIN YANINDA OLACAĞIZ

Çavuş, 2018 senesinin , kamu ve sağlık çalışanları açısından beklentilerin karşılanmadığı ve ekonomik kayıpların kendisini fazlasıyla hissettirdiği bir yıl olduğunu belirtirken, ? Biz Türk Sağlık-Sen olarak bu temennilerimiz doğrultusunda her zaman olduğu gibi yılmadan mücadelemizi sürdüreceğiz. 2019?da da hak bildiğimiz yolda çalışanın her zaman yanında olacağız. Nerede bir haksızlık varsa karşısında duracak, mağduriyetlerin sonlanması ve çalışanların hak ettiklerini alması için elimizden geleni yapacağız. Bu şanlı mücadelemize de tüm çalışanlardan bize destek olmalarını bekliyoruz. Gücünüz gücümüze güç katacak, azmimizi daha da artıracaktır? diyerek, 2019?un tüm kamu çalışanlarının daha iyi şartlarda çalışma hayatına kavuşacakları bir yıl olmasını temenni etti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.