UZMANINDAN KARDA VE BUZDA YÜRÜME TEKNİKLERİ

UZMANINDAN KARDA VE BUZDA YÜRÜME TEKNİKLERİ

Kış mevsiminde insanları en çok korkutan şeyin karda ya da buzlanmada düşmek olduğu biliniyor. Düzce Özel Çağsu Hastanesi Doktorlarından Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Zübeyir Özdemir, karda ve buzlanmada nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

 

 

Düzce Özel Çağsu Hastanesi Doktorlarından Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Zübeyir Özdemir, kar yağışı ve buzlanma sırasında tehlikeye maruz kalmamak için yürüme teknikleri konusunda bilgi verdi.

Özdemir, ? Bu havalarda özellikle yaşlıların çok fazla sokağa çıkmasını uygun görmüyorum. Düşmelere bağlı olarak ciddi kırıklar meydana gelebiliyor, hatta ölümlere varan sonuçlar doğurabiliyor. Yaşlıların biraz daha dikkat etmesi gerekiyor. Çocukları da korumak gerekiyor.? Dedi..

Özdemir, kar yağışı sırasında ve kış şartlarında sokağa çıkan insanlar için şu önerilerde bulundu:

? Kışın altı tırtıklı ayakkabılar giymeleri çok daha uygun olacaktır. Yürürken yavaş yürümeleri gerekiyor, öne doğru hafif bir şekilde yürüyüp, ani hareket yapmamaları gerekiyor. Dikkat edilmesi gerekenler bunlar.?

Düşmeler sırasında yardım yapılması istenirken bazen düşen şahsa zarar verilebildiğini söyleyen Özdemir, ciddi yaralanma varsa mutlaka 112?ye haber verilmesi gerektiğini belirtti. Basit yaralanmalarda ise zarar vermeden yardım edilebileceğini dile getirdi.

Kırıklarda mutlaka acile başvurulması gerektiğini söyleyen Özdemir, yürürken kesinlikle ellerin cepte olmaması gerektiğine dikkat çekti, eldiven giymek gerektiğini vurguladı. İki elde birden çanta taşınmaması önerisinde bulundu, kucakta çocuk taşınmamasına da dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.