AKÇAKOCA’DA SOKAK HAYVANLARI KISIRLAŞTIRILIYOR

 AKÇAKOCA’DA SOKAK HAYVANLARI KISIRLAŞTIRILIYOR

 Akçakoca Belediye Başkan Yardımcısı Abidin Ekici, yaptığı açıklamada, vatandaşlardan gelen yoğun şikayet üzerine kısırlaştırma çalışması başlattıklarını bildirdi.

Çalışma kapsamında kent merkezinde başıboş dolaşan köpeklerin toplandığını anlatan Ekici, "İstanbul Şişli Belediyesi Veteriner Hekimi Necdet Uğur ve ekibi burada kısırlaştırma çalışmalarını yürütüyor. Kısırlaştırma çalışmasının en az 400-500 köpeğin üremesini engelleyeceğini düşünüyoruz" dedi.
Çalışmaların sağlıklı şekilde yürütüldüğünü ifade eden Ekici, "Akçakocamız için çok faydalı bir çalışma. Bugün burada 40 civarında köpek ve 15 kedi kısırlaştırılıyor. Bu, en az 400-500 köpeğin üremesini engelleyecek çok önemli bir çalışmadır. Desteklerinden ötürü İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve ekibine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Şişli Belediyesi Veteriner Hekimi Necdet Uğur ise 3 gün boyunca kısırlaştırma çalışması yapacaklarını belirterek, tedavi edilen hayvanların doğaya salınacağını kaydetti.
Uğur, "Hayvanlar yılda iki kez doğum gerçekleştiriyor. Köpek rahminin bir kısmını alıp, bundan sonraki dönemde hayvanın doğurganlığını sonlandırıyoruz. Ayrıca kulaklarına taktığımız küpe numaralarıyla Kontrolden geçmiş mi- Hangi tedaviler uygulanmış gibi sorulara cevap alabiliyoruz" dedi.İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.