KRİZ GALERİCİLERİ DE VURDU

KRİZ GALERİCİLERİ DE VURDU

Otomotiv sektöründe yaşanan durgunluk, ikinci el piyasasını da vurdu. Kullanılmış araç piyasası, 2000?in Kasım ayından bu yana en kötü dönemini yaşıyor.

 

 

Düzce?de 2. el oto satıcıları da krizden nasibini aldı. Piyasanın durgun olmasından dert yanan galericiler, mali piyasalardaki krizle birlikte satışlar durma noktasına geldiklerini söylediler.

Küçük Sanayi Sitesi?nde faaliyet gösteren galerici esnafından Muhammet Okşit, sektörde yaşanan sıkıntıyı, ? Zengini koruyorlar? sözler ile özetledi.

Okşit, ? 2018?in ilk 6 ayı güzel geçti, sonrasında ülkemize açılan ekonomik savaştan dolayı bir kriz yaşandı. Şu anda araba piyasası çok kötü bir durumda. 0 araçlara ÖTV?de indirim yaptılar, ilk 1 ayı kabul ettik güzel geçti, 3 ay daha uzattılar, tabi ikinci eli düşünen yok. Şu anda ikinci elde esnaf kan ağlıyor. Zengini koruyorlar işin açıkçası. 2019?dan hiç umutlu değiliz. Çok kötü durumdayız.? Dedi.

2. el otomobil satıcılarının krizi atlatması için 0 araçlara uygulanan indirimin yapılması gerektiğini söyleyen Okşit, yapılanların seçim yatırımı olduğunu savundu.

0 araçlara yapılan ÖTV ve KDV indirimin ikinci ellere de yapılmasını isteyen Okşit, ? sadece bir tarafa yoğunluk gösteriyorlar. Bunları seçim çalışması diye düşünüyorum. Vatandaşa bir faydası olacağını zannetmiyorum.? Şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.