DÜZCE’DE OKULLAR AÇILMADAN EĞİTİM KONUŞULDU

 DÜZCE’DE OKULLAR AÇILMADAN EĞİTİM KONUŞULDU

 Öte yandan Emniyet Müdür Vekili Osman Tuna ile İl Halk Sağlığı Müdürü Rıfat Poyraz'da katılımcılara geçmiş döneme ilişkin bilgiler ile yeni dönemde uygulanacak projelere ilişkin brifing sundu.

2012 -2013 Eğitim Öğretim Yılı Bilgilendirme ve Değerlendirme toplantısı Valilik Konferans Salonunda gerçekleştirdi. Vali Adnan Yılmaz'ın başkanlık ettiği toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Emniyet Müdür Vekili Osman Tuna, İl Halk Sağlığı Müdürü Rıfat Poyraz ile il ve ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.
Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı okul öncesi, ilk ve orta öğretim ile ilgili sayısal verileri şöyle aktardı: "12 yıllık zorunlu eğitim süreciyle birlikte ilimizde 23 okul öncesi, 167 ilkokul,109 ortaokul ve 40 orta öğretim kurumu olmak üzere toplam 339 okulumuz eğitim öğretime başlayacak. İlköğretim okulları ile ilgi 108 bağımsız ve 59 birleştirilmiş sınıf olmak üzere toplamda 167 okulumuz mevcut. 105 tane ortaokulumuz var. Ayrıca bu yıl 3 tane İmam Hatip Lisesi bünyesinde 4 tane de bağımsız olmak üzere 7 tane İmam Hatip ortaokulumuz var. İlimizde bu yıl eğitim öğretime 40 ortaöğretim kurumuyla başlayacağız. 19 genel ve 21 meslek lisemiz mevcut. Bu yıl 3 bin 50 dersliğimizde 3 bin 876 öğretmenimiz ve 67 bin 400 öğrencimiz ile eğitim öğretime başlayacağız. Bağımsız 23 tane anaokulumuz var. Okullar bünyesinde açılan 147 tane de ana sınıfımız mevcut. Okul öncesi eğitimde de 346 derslik ve 294 öğretmen ile hizmet vereceğiz. İlköğretimde 167 okulumuzda bin 432 öğretmen, 20 bin 770 öğrenciye eğitim verecek. Ortaokullarımızda 968 öğretmenimiz 22 bin 942 öğrenciye eğitim verecek. Liselerimizde bin 182 öğretmenimiz 18 bin 196 öğrencimize eğitim verecek. İlimizdeki genel lise dağılımına baktığımızda meslek liselerinin payı yüzde 61, genel liselerin payı ise yüzde 39. Derslik başına öğrenci sayımız okul öncesinde 16, ilköğretimde 20, gelen orta öğretimde 24 ancak meslek eğitimi yapan okullarımızda bir farklılık göze çarpıyor."
Bu yıl zorunluluk nedeniyle 10 okulda ikili öğretim verileceğini dile getiren Yazıcı şöyle devam etti: "8 merkezde 2 'de ilçelerde olmak üzere 10 okulumuzda ikili öğretim var. Bu okullarımızdan iki tanesinde ikili öğretim güçlendirme nedeniyle zorunlu olarak yapılacak."
Yazıcı 4+4+4 sisteminin kamuoyunda bazı yanlış anlamalara sebep olduğuna dikkat çekti. Sistemin ilk 4 yıllık diliminde temel eğitim bilgilerinin verileceğini vurgulayan Yazıcı, öğrencilerin kullanacağı oyuncakların da okullara dağıtıldığını ifade ederek "4+4+4 şeklindeki eğitim şeklindeki eğitim sistemiyle ilgili şu bilgiyi arz etmek istiyorum. Ülkemizin lise mezunu oranı yüzde 26. Bu çok az bir oran. Bugün bir çok dünya ülkesinde artık eğitim öğretim kademeli olarak yapılıyor. Yeni sistemle ilgili kamuoyunda oluşan bazı yanlış anlamalar var. Biz tabiki çocuğumuz okula başlar başlamaz ona çarpım tablosunu öğretecek değiliz. İlk 4 yıllık süreçte tamamen temel eğitim becerileri verilecek. Şuanda oyuncaklarımız geldi. Bu süreçte öğrenciler davranış gelişimi, temizlik bilgisi gibi temel gelişim konularında eğitilecek. İkinci kademede öğrencilerimiz ders seçimi yapacaklar. Buda orta öğrenimdeki yönelimler açısından önem taşıyor" dedi.
Yazıcı, Bakanlığın önemle üzerinde durduğu Fatih ve Okullar Hayat Olsun Projeleri ile ilgili de şunları söyledi "Fatih Projesi 18 okulda 432 sınıfta uygulanıyor. Bazılarında donanımsal sıkıntı olmakla birlikte hepsi kullanılır durumda. 4 bin 172 bilgisayarımız ve 183 notbukumuz var. Ancak bunlar her sürekli değişim gösteren ve artan oranlar. Okullar hayat olsun projesiyle okulların toplum hizmetine açılması eğitim sorunlarının tüm kesimler tarafından sahiplenilmesi, okulbahçelerinin halkın nefes alabileceği yegane alanlar olması. Yine eğitim öğretim saatleri dışında dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknoloji sınıflarının çevre sakinlerinin hizmetine açılması isteniyor. Burada asıl amaç kaynakların etkin kullanımı."
Yazıcı, SBS ve YGS ile ilgili başarı beklentilerini de şöyle aktardı: "SBS ile ilgili bu yılki başarı beklentimiz 35 ile 40. sıra aralığında. YGS'de bir düşüş söz konusu. Bu yılda sıralamada 65 - 70 aralığında olacağımızı tahmin ediyoruz. Üniversite yerleştirmeleriyle ilgili beklentimiz ise 50 - 55 arası."
"EĞİTİM KAMPÜSÜ HAYALİMİZ"
İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Düzce'de orta öğretim alanında okullaşma problemini tamamen ortadan kaldıracak Eğitim Kappüsü Projesini hayata geçirmek için çaba harcadıklarını açıkladı.
Bu yıl 14 ayrı proje üzerinde çalışacaklarını kaydeden Yazıcı "Bu yıl 14 projemiz devam ediyor. 3 okul öncesi, 3 ilköğretim ve 2 ortaöğretim kurumunun yapımı sürüyor. Bizim çok önemsediğimiz bir hazırlık söz konusu. Düzce Eğitim Park yada Eğitim Kampüsü adı altında bir proje hazırlamayı planlıyoruz. Böyle bir hayalimiz var. Bu proje Düzce'nin okullaşma problemini özellikle ortaöğretimde tamamen çözecek bir proje" dedi.
40 VAKAYA MÜDAHALE ETTİK
Emniyet Müdür Vekili Osman Tuna ise geçtiğimiz yıl okullarda meydana gelen 40 vakaya müdahale ettiklerini, 114 öğrenci, 7 öğretmen ve okulla ilişiği olmayan 12 şahıs hakkında gerekli yasal işlemlerin yapıldığını açıkladı.
Öğrencileri her türlü suçtan ve ruh sağlıklarını bozabilecek olaylardan uzak tutmak için geçtiğimiz yıl Düzce'de 3 proje uyguladıklarını kaydeden Tuna şöyle konuştu: "İl merkezinde bulunan ilköğretim ve liselerdeki öğrencilerimizi her türlü suçtan korumak, meydana gelebilecek muhtemel olayları önlemek öğrencilerin bedensel ve ruhsal sağlıklarını bozabilecek alışkanlıklardan korumak maksadıyla geçen yıl 3 tane proje gerçekleştirdik. Bunlardan biri okul polisliği projemizdi. Bu projede okul yönetimi ile direkt irtibata geçebilecek 52 tane çalışanımızı görevlendirdik. İkinci projemiz güvenli okul güvenli iş projemiz. Okullara giden güzergahlar üzerinde riskli alan olarak belirlediğimiz toplam 16 noktada kontrollerimizi yaptık. Birde kırık karne kırık kalp olmasın projemiz vardı. Evden kaçma, intihar gibi vakaların gerçekleşmesini önlemek maksadıyla toplamda 20 aileyle görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Öğrencilerin evlerinden kaçabilecekleri otogar ve benzeri yerlerde tedbirlerimizi aldık."
Geçtiğimiz yıl okullarda meydana gelen 40 vakaya müdahale ettiklerini dile getiren Tuna şunları söyledi: "Geçtiğimiz yıl okullardan meydana gelen olaylar ile ilgili kayıtlarımıza giren vaka sayısı 40. 114 öğrenci, 7 öğretmen ve okulla ilişiği olmayan 12 şahıs gerekli işlemler tatbik edildi. Ayrıca okul civarlarında öğretmen ve öğrencileri rahatsız eden kişilerle ilgili Kabahatlar Kanunu kapsamında okul çevresinden uzaklaştırma kararı alındı. Bununla birlikte geçen yıl 20 şahıs ikaz edildi."
Tuna Milli Eğitim Müdürlüğünden alınacak veriler doğrultusunda 3 projenin bu yıl da uygulanmaya devam edileceğini söyledi.
Öte yandan İl Halk Sağlığı Müdürü Rıfat Poyraz katılımcılara Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Projeleri hakkında bilgiler verdi.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.