SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

Sarıkamış Harekatı'nın 104. yılında Allahü Ekber dağlarında şehit olan Mehmetçik unutulmadı. Soğuk ve kar yağışı altında Topuk yaylasında yapılan yürüyüşle Sarıkamış şehitleri bir defa daha minnetle anıldı.

 

 

104 yıl önce Rus savaşına katılmak üzere yola çıkan askerlerimiz, Sarıkamış Harekatı sırasında Allahü Ekber dağlarında donarak, şehit düşmesinin yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Düzce'de de yapılan törenlerle anıldı.   Sarıkamış Harekatı'nın 104. yılı dolayısıyla ilimizde kar yağışı altında anma yürüyüşü yapıldı. Bin 300 rakımdaki Topuk Yaylası'nda gerçekleştirilen anma programına Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, kurum müdürleri ve genci yaşlısı yüzlerce vatandaş katıldı.

 

 

KAR ALTINDA ŞÜHEDA KADAR DONMADAN

 

?Gençlik şühedanın izinde? yazılı pankart eşliğinde yürüyen katılımcılar, Topuk yaylasındaki göletin etrafında kar yağışı altında adeta o günleri yaad ettiler. Yaylada dondurucu soğukta yürüyerek kahramanlarımızı anan protokol üyeleri ve vatandaşlar, zaman zaman yürümekte zorluk çekerek karların üzerinde yatarak nefeslendiler. Yürüyüşün sonunda şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.