Futbol kulüplerinin borçları için yeni umut

Futbol kulüplerinin borçları için yeni umut

Ziraat Bankası, Süper Lig takımlarından en alt lige kadar borcu bulunan kulüplerin borçlarını ödeyerek yeniden yapılandıracak. Yapılandırmadan Düzcespor'da yararlanacak.

 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetimi'nin gündeme getirdiği futbol kulüplerinin borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili projede ilk somut adım atıldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetimi'nin 1.5 yıl önce gündeme getirdiği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın da destek verdiği, futbol kulüplerinin borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili projede ilk somut adım atıldı.

DÜZCESPOR DA YARARLANACAK

İstanbul'daki Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'nde; TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Hüseyin Aydın ve Süper Lig kulüp başkanlarının ve kulüplerin mali sorumlularının da katıldığı toplantıda tarihi kararlar alındı.
Spor Toto Süper Lig takımlarıyla birlikte alt ligde mücadele eden kulüplere Ziraat Bankası'ndan müjdeli haber geldi. Mali açıdan sıkıntılı süreçten geçen Türk kulüplerinin borçlarının ödenmesi ve yapılandırılması konusunda Ziraat Bankası devreye girdi.

TÜM BORÇLAR YAPILANDIRILACAK
TFF başkanı Yıldırım Demirören ile Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, 7 Ocak Pazartesi günü tüm kulüplerin borçlarının Ziraat bankası tarafından ödenerek yapılandırılacağını açıklayacak. Kulüpler 31 Ocak tarihine kadar borçlarını bankaya bildirecek ve ardından bu borçlar Ziraat Bankası tarafından ödenecek.
Kulüpler ise Ziraat Bankası'nın yapılandırmasıyla borçlarını taksitler halinde ödeyecek. Bu sistem alt lig kulüpleri için de geçerli olacak.

5 YILA YAYILACAK
Ekonomik kriz içindeki kulüplerin borçlarının yeniden yapılandırılması ve vadelendirilmesinin konuşulduğu toplantıda, kulüplere 31 Ocak 2019 tarihine kadar gelir-gider bilançolarını hazırlamaları için süre verildi. Bilançoları inceleyecek olan TBB ve konsorsiyum ortakları, her kulüp için farklı bir plan çıkaracak. Borçların 5 yıla kadar taksitlendirilmesi önerisi de değerlendirilecek. Süre de borca ve bilançolara göre belirlenecek.

DENETİM YAPACAK
Toplantıda gündeme gelen en önemli konu ise kulüplerin denetimi oldu. Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, projenin hayata geçmesiyle birlikte kendilerinin tavizsiz bir şekilde denetim yapacağını belirterek, "Kimse kusura bakmasın. Bu aşamadan sonra federasyon olarak çok ciddi yaptırımlar uygulayacağız" uyarısında bulundu.Buna göre; 100 milyon TL geliri olan bir kulüp, 110 milyon TL harcama yaptığı takdirde Futbol Federasyonu devreye girecek ve müdahalede bulunacak.

 

Kaynak; Futbol Arena


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.