KAZA YAPAN SERVİS KORSAN ÇIKTI

KAZA YAPAN SERVİS KORSAN ÇIKTI

Bu sabah saatlerinde, Gölormanı köyünde bir servis aracı direksiyon hakimiyetini kaybederek ağaca çarptı. Kazada 4 öğrenci yaralandı. Kaza sonrası Valilikten yapılan açıklamada, servis aracının korsan olduğu ve 5 Bin TL ceza ile trafikten men edildiği bildirildi. Bu durum Valilik ve Milli Eğitimin denetlemelerine rağmen hala nasıl korsan servislerin taşımacılık yaptığı sorusunu akıllara getirdi.

Bu sabah, Gölyak?dan Düzce Merkez Arsal Anadolu Lisesi öğrencilerini alarak Düzce istikametine doğru yola çıkan servis aracı direksiyon hakimiyeti,ni kaybederek ağaca çarptı, kazada 4 öğrenci yaralandı.

Kazanın ardından Valilik tarafından başlatılan incelemede, Söz konusu kazayı yapan minibüsün yapılan kontrolü sonrası;

1- Herhangi bir güzergah taşıma yetki belgesi olmadığı için 2918 Sayılı KTK Madde EK-2/3-A ?dan 5.010 TL para cezası verilerek trafikten men edildiği,

2- Okul Servis Araçları Yönetmeliğine göre sürücü belgesinin 5 yıllık olmaması, SRC, Psikoteknik, Dur Yazısı, Özel İzin Belgesi olmadığından 2918 KTK Madde 75?den 235 TL para cezası verildiği,

3- Sürücünün SRC Belgesi olmadığı için 4925 Sayılı Kanunun madde 26/L (1)?den 350 TL para cezası verildiği,

4- Araç sahibine de aracını SRC Belgesi olmayan birine kullandırdığı için 4925 Sayılı Kanunun madde 26/L (2)?den 884 TL para cezası uygulandığı bildirildi.

Valiliğin bu yöndeki denetimlerin sürdüreceği, gerekli yetki belgeleri olmayan araçların korsan taşımacılık yapmalarına izin verilmeyeceği bildirildi ancak, bugüne kadar yapılan denetimler rağmen hala nasıl korsan taşımacılık yapıldığı ve başka korsan servislerin olup olmadığı konusunda ailelerin nasıl güven duyacağı sorusu akıllara geldi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.