KIŞIN ACİL DAHA DA YOĞUN

KIŞIN ACİL DAHA DA YOĞUN

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Öner Abidin Balbay, kış mevsiminde acil servise başvurularda artış yaşandığını söyledi, diğer mevsimlerde günlük başvuru sayısı 350 civarında iken kışın bu sayının 750?yi geçtiğini bildirdi.

 

 

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Öner Abidin Balbay, 2017 yılında acil servise 120 bin civarında başvuru yapılırken, 2018 yılında bu rakamın 140 binlere çıktığını söyledi.

Balbay, ? Kış aylarına baktığımızda, yaz aylarında günlük acil başvuru sayısı 350 civarında iken , kış aylarında günlük ortalama 750 civarında hasta başvurmakta. Havaların soğumasıyla birlikte çocuklarda erişkinlerde kronik akciğer hastalığı , kalp ve böbrek hastalığı olan hastalarımızda, gribal enfeksiyonların artışı ile birlikte acile yoğun başvuru olmakta.? Dedi.

Özellikle bu mevsimde 65 yaş üstü hastaların aşılarını ihmal etmemeleri gerektiği uyarısında bulunan Balbay, eylül ekim aylarında bu aşıların yapılmasıyla acillere gelen hasta sayılarında azalma olacağını vurguladı.

Havanın kirli olduğu dönemlerde, kronik astım, bronşit, koah ve böbrek hastalarının sokağa daha az çıkmaları uyarısında da bulunan Balbay, çocukların da özellikle okul ve kreşlerde salgın griplerden etkilendiğini, bu süreleri evde geçirmeleri ile diğer çocuklara bulaşmasının önüne geçileceğini de belirtti.

Balbay kar yağışı ve buzlanma ile birlikte, düşmeler ve travmalara bağlı olarak bu tür vakaların acil servise başvurularının artacağını tahmin ettiklerini dile getirdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.