İRFAN ÖZTÜRK?TE ANLAMLI ETKİNLİK

İRFAN ÖZTÜRK?TE ANLAMLI ETKİNLİK

İrfan Öztürk İlkokulu 4. Sınıfları, Düzce Belediyesinin yaptığı Atık Yağları Toplama Etkinliğine öğrencileri, velileri ve Koçyazı Mahalle muhtarlığı ile katılıyor.

 

 

Bu güzel etkinlikte, defalarca kullanılan yağlarda polar sayısının yükseldiği ve kanserojen madde haline geldiği, bağışıklık sistemine zarar verdiği vurgulandı.

1 litre atık yağın 1 milyon litre içme suyunu kirlettiğini öğrenen öğrenciler, bu yağların kısıtlı olan yer altı sularını içilemez hale getirdiğini, yer altı sularının her ülke için önemli içme suyu kaynağı olduğuna dikkat çektiler.

Çöpe atılan atık yağların toprağa sızar, nehirlere, göllere, denizlere ulaşarak kuşlara, balıklara ve diğer canlı türlerine zarar verdiğine de dikkat çekilen etkinlikte, İrfan Öztürk İlkokulu Okul İdaresi, 4. Sınıf öğrenci ve velileri çevreye sahip çıktılar.

Okul Müdürü Ali Koloğlu etkinlikle ilgili olarak, ?Atık yağları çöpe, lavaboya değil Belediyemizin Atık Yağ Toplama Kutularına bırakıyoruz. Duyarlı vatandaşlarımızı da çevremize sahip çıkmaya atık yağlarını atık yağ toplama kutularına bırakmaya davet ediyoruz.? Dedi.

Ayrıca İrfan Öztürk İlkokulu Okul İdaresi, 4. Sınıf öğrenci ve velileri ,  yardıma ihtiyaç duyan vatandaşların şu soğuk kış günlerinde biraz olsun ısınmaları ve yüzlerinde küçük bir tebessüm oluşması için yine Düzce Belediyesinin başlatmış olduğu Kıyafet Toplama etkinliğine katılarak Çevredeki insanlara duyarlılık gösterdiler.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.