UZMANINDAN UYARILAR

UZMANINDAN UYARILAR

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi  Başhekim Yardımcısı Dr. Zekeriya Okan Karaduman karda ve buzda yürüme teknikleri konusunda uyarıda bulundu. Karaduman, düşerek kırılma ve burkulma yaşanmasına yol açmamak için penguen yürüyüşünü önerdi.

 

 

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi  Başhekim Yardımcısı Dr. Zekeriya Okan Karaduman, kış mevsiminde özellikle karlı ve buzlu havalarda insanların düşme vakalarına maruz kalmamaları için uyarılarda bulundu.

Karaduman, ? Önlem olarak, yürürken ellerini ceplerinden çıkarması, ağırlık merkezini biraz daha öne almaları gerekiyor ki, yürümede dengeyi sağlamaları lazım. Kırık vakalarının artmaması için şahısların yürürken dikkat etmeleri gerekiyor. Kısa adımlarla ayaklar v şeklinde açık biçimde salınmış bir şekilde yürümeleri lazım.? Dedi ve bu yürüyüşe penguen yürüyüşü adı verildiğini belirtti.

Bu mevsimde kırık vakalarının arttığını söyleyen Karaduman, daha da artmaması için dikkat edilmesi, kış aylarında da ayakkabı seçimine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.