KIŞI DİRENÇLİ GEÇİRMEK İÇİN?

KIŞI DİRENÇLİ GEÇİRMEK İÇİN?

Kış mevsiminde soğuk algınlığının belirtilerini azaltmak için bitki çaylarından hazırlanabilecek ?kış çayı? tavsiyesi. Bir çok bitkinin bir arada olduğu karışımından hazırlanan kış çayı ile kış mevsimini daha dirençli geçirebilirsiniz.

 

 

Kış gelince, soğuk algınlığına yakalanınca, nezle olunca aklımıza, ?Acaba neyi kaynatıp içsem?? sorusu gelir. Ardından, aktara gidip bazı otları alarak kışın etkilerini biraz olsun azaltmak istenir.  Aktarlarda, her derde deva olanların yanında, soğuk algınlığı gibi günlük rahatsızlıklar için de karışımlar verilir.

Pek çok bitkinin soğuk algınlığı, nezle gibi kış rahatsızlıklarında, hem bu rahatsızlıkları yapan mikroorganizmalara etkileri hem de belirtileri azaltıcı, rahatlatıcı etkileri olduğu bilinirken, Aktar Süleyman Avcı, soğuk kış günlerinde insanlara iyi gelecek bitki çayları hakkında bilgi verdi. Bitki çaylarının  kış hastalıklarından korunmaya katkı sağlığını söyleyen Avcı, bugünlerde en revaçta olan kış çaylarını anlattı.

Avcı, ? Hiçbir şekilde içerisinde kimyasal, sağlığa zararlı bir şey yok, hepsi doğal. Genellikle çay türleri var, Bunları demleyip gönül rahatlığı ile içebilirler. Rezene, papatya, hatmi çiçeği, içinde bir çok bitki var. Bunlar soğuk algınlığına , gribe iyi geliyor. Vücudu zinde tutuyor.? Dedi.

Bağışıklık sistemini güçlendiren bitkileri ve halkın en çok tercih ettiği doğal ürünleri de anlatan Avcı,, bazı tavsiyelerde de bulundu.

Kış hastalıklarına iyi gelen karışımlar hakkında da bilgi veren Avcı, ? kestane balıyla özellikle, zencefil, zerdeçal, karabiberi karıştırarak, öksürüğe, balgam attırmaya faydası var. Atom çayını kullanabilirler. Vücut sıcaklığını düşürmeyerek, daha rahat yaşamalarını sağlıyor. En çok kış çayı, avokado yaprağı, zencefil, bal, pekmez, soğuk kış günlerinde  satılıyor. Atom çayını herkese tavsiye ediyoruz. Biz de kullanıyoruz, esnaf arkadaşlarımıza da öneriyoruz.? Şeklinde konuştu. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.