VATANDAŞ TEPKİLİ!

VATANDAŞ TEPKİLİ!

Geçtiğimiz hafta sonu  Duraklar köyünde 2 çocuğun rahatsızlanmasına neden olan koku olayıyla ilgili olarak, Valilikten açıklama yapılmış, derede temizlik çalışması yapılacağı bildirilmişti. Olayın üzerinden 3 gün geçti ve o dere bugün simsiyah akmaya başladı.

 

 

Geçtiğimiz hafta sonunda, Düzce merkeze bağlı Duraklar Köyü?nde gece saatlerinde köyden geçmekte olan kanaldan gelen ağır koku, köy sakinlerini sokağa dökmüş. 2 çocuğun etkilendiği ağır koku nedeniyle köy sakinleri isyan ederken özellikle yağmurlu havalarda bu sorunu yaşadıklarını belirtmişlerdi.

Vatandaşların tepkisine yol açan bu olayın ardından Valilik açıklama yapmış,  olay yerinde yapılan incelemede OSB?de kurulum aşamasında olan bir firmada,  lastik geri dönüşümü denemesi yapıldığı esnada piroliz ünitesinde bulunan buhar basınç tankında plastik basınç valfinin patladığı, valften çıkan basınçlı ve kokulu gazın yere çökerek yağmur suyu hattına karışmış olabileceği, patlayan valfin bantlanarak kapatıldığı, o sırada fabrika binası içerisinde bulunan rögara karbon siyahı kaçmış olması ihtimali ile işletme yetkilileri tarafından fabrika içi temizlik çalışmaları yapıldığı tespit edildiği belirtilmişti.

Firma hakkında gerekli idari işlemler yapıldığı bildirilirken, derede temizlik çalışmalarının lisanslı firma olan AREL Çevre Danışmanlık firması tarafından yapılacağı kaydedilmişti.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından da çalışmalara eşlik edilerek gerekli hassasiyet içerisinde kirliliğin giderileceği bildirilmişti am o dereden bugün gelen görüntü şaşkınlık yarattı.

Vatandaşların haber merkezimizle paylaştığı görüntülerde, dere simsiyah akarken, kokusunun da ortalığa yayıldığı söylenilerek, yetkililerin temizlenecek demesine rağmen hiçbir şey yapılmadığı iddia ediliyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.