JANDARMADAN OKUL SERVİSLERİNE SIKI DENETİM

JANDARMADAN OKUL SERVİSLERİNE SIKI DENETİM

Düzce İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Trafik Timleri Güvenli Okul Projesi  kapsamında 2018- 2019 eğitim öğretim yılı sömestr tatili öncesi, okul servis araçlarını kontrol ederek şoför ve rehber personelin  denetimlerini yaptı.

 

 

Okul servis aracı şoförleri,   genel trafik kuralları, emniyet kemeri kullanımı, seyir halinde cep telefonu kullanımı, yolcu indirme ve bindirme kuralları ile  taşımacının yükümlülükleri, güvenli ve emniyetli taşımacılık gibi konularda bilgilendirildi.

Ayrıca kış mevsiminde alınması gereken tedbirler kapsamında, araçlarda kış lastiği denetimi ile araçlarda bulundurması  gereken zincir, çeki halatı, vb. malzemelerin kontrolü yapıldı.

2918 Sayılı Karayolu Trafik Kanunu ile Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinde belirtilen hususlara istinaden yapılan kontrollerde  örnek seviyede olan araç şoförlerine teşekkür edilerek gerekli standartları sağlamayan araç ve şoförleri hakkında ceza işlemi uygulandı.

Düzce İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timlerince, 2018-2019 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında da çocuklarımızın güvenli ve emniyetli şekilde okula gidiş gelişlerini sağlamak amacıyla denetimlere  devam edileceği bildirildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.