Galatasaray, Ankaragücü'nü 6 golle geçti

Galatasaray, Ankaragücü'nü 6 golle geçti

Galatasaray - Ankaragücü... Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Galatasaray kendi sahasında Ankaragücü ile karşı karşıya geldi. Peki Galatasaray - Ankaragücü karşılaşması nasıl sonuçlandı? İşte Galatasaray Ankaragücü karşılaşmasının tüm detayları...

 

Galatasaray - Ankaragücü... Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Galatasaray kendi sahasında Ankaragücü ile karşı karşıya geldi.

Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi 6-0'lık skorla Galatasaray kazandı. Sarı - Kırmızılılar'a Başkent ekibi karşısında galibiyeti getiren golleri 1 ve 26. dakikadalarda Sinan Gümüş, 21, 60 ve 63. dakikalarda Henry Onyekuru ve 86. dakikada Ndiaye kaydetti.

 Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 32'ye çıkardı. Ankaragücü ise 20 puanda kaldı.

KARŞILAŞMADAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Takımın başında Hasan Şaş yer aldı

Galatasaray'da cezası devam eden Teknik Direktör Fatih Terim'in yerine takımın başında cezası biten Yardımcı Antrenör Hasan Şaş yer aldı.

 

Galatasaray'ın Ankaragücü ile oynadığı karşılaşmada takımın başında Yardımcı Antrenör Hasan Şaş yer aldı. Fenerbahçe maçından cezası devam eden Teknik Direktör Fatih Terim'in yokluğunda takımı Şaş idare etti. Fenerbahçe maçından 8 maç ceza alan Hasan Şaş da bu maçla birlikte sahalara döndü. 

Fatih Terim ise karşılaşmayı locadan takip etti. 

Marcao siftahı yaptı

Galatasaray'ın yeni transferi Brezilyalı stoper Marcao, MKE Ankaragücü maçında sarı-kırmızılı formayı ilk kez giydi. 

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Galatasaray, sahasında Ankaragücü ile mücadele ederken, yeni transfer Marcao'da görücüye çıktı. Devre arası transfer döneminde transfer edilen Marcao, Başkent ekibine karşı mücadeleye 11 çıktı. Karşılaşma boyunca yaptığı müdahalelerle takdir toplayan 22 yaşındaki futbolcu, 90 dakika sahada kaldı. 

Sarı-kırmızılı formayı ilk kez giyen Brezilyalı futbolcuya taraftarlar da tezahüratlarıyla destek oldu.

Sinan Gümüş, sakatlığından sonra golle döndü

Galatasaray'ın forveti Sinan Gümüş, en son oynadığı Kayserispor maçından 71 gün sonra çıktığı lig maçında MKE Ankaragücü'ne karşı 2 gol kaydetti. Sinan ligdeki gol sayısını da 3'e çıkardı.

Galatasaray'ın golcü futbolcusu Sinan Gümüş, 16 Kasım 2018'de U21 Takımı ile oynanan hazırlık maçında sakatlanmıştı. Sinan, bu tarihten sonra ilk karşılaşmasına Süper Lig'in 18. haftasında Türk Telekom Stadyumu'ndaki MKE Ankaragücü'ne çıktı. Ligde en son 10 Kasım 2018'de deplasmandaki Kayserispor müsabakasında oynayan başarılı futbolcu, 71 gün sonra oynadı. Mücadeleye 11 başlayan 25 yaşındaki futbolcu, rakip fileleri de iki kez havalandırmayı başardı. 

Süper Lig'de bu sezon 12 maça çıkan Sinan Gümüş, 3 kez gol sevinci yaşadı. Sinan en son golünü ise ligin üçüncü haftasında Alanyaspor'a karşı atmıştı.  

Henry Onyekuru'dan hat-trick

Galatasaray'ın Nijeryalı futbolcusu Henry Onyekuru, Ankaragücü karşında hat-trick yaptı. Onyekuru ligde son iki maçta 5 gol atarken, bu sezon ise 9. kez rakip fileleri havalandırdı. 

Bu sezon Premier Lig ekiplerinden Everton'dan kiralık olarak Galatasaray'a transfer olan Nijeryalı futbolcu Henry Onyekuru, hücumdaki etkinliğini sürdürüyor. MKE Ankaragücü maçında da sahneye çıkan Onyekuru, 21. dakikada Ndiaye'nin pasında yaptığı güzel vuruşla rakip fileleri havalandırdı. 60. dakikada Fernando'un pasında topu alan Nijeryalı futbolcu, ceza sahası içi sol tarafından yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 63. dakikada da gol atan Onyekuru böylece hat-trick yaptı. 

Ligde bu sezon 16 müsabakaya çıkan 21 yaşındaki futbolcu, 9 gol kaydetti. Onyekuru, ayrıca ligdeki üst üste iki maçta toplam beş kez gol sevinci yaşadı. 

Badou Ndiaye bu sezonki ilk golünü attı

Galatasaray'ın Senegalli futbolcusu Badou Ndiaye, MKE Ankaragücü karşısında attığı golle bu sezon ilk kez rakip fileleri havalandırdı. 

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında sahasında karşılaştığı Ankaragücü'nü 6-0 gibi farklı bir skorla mağlup eden Galatasaray'ın gollerinden birini orta sahadan Badou Ndiaye kaydetti. Müsabakanın 86. dakikasında sahneye çıkan Ndiaye, takımının maçtaki 6. golünü kaydetti. Yıldız futbolcu 21. dakikada Henry Onyekuru'nun golünde de asist yaptı. 

Bu sezon ligde 12 müsabakaya çıkan 28 yaşındaki futbolcu, bu sezonki ilk golünü attı.


 

Belhanda cezalı duruma düştü, Göztepe maçında yok

Galatasaray'ın Faslı futbolcusu Younes Belhanda, MKE Ankragücü maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Belhanda gelecek hafta deplasmanda Göztepe karşılaşmasında olmayacak.

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında evinde MKE Ankragücü ile karşılaşan Galatasaray'da maç öncesinde Faslı futbolcusu Younes Belhanda sarı kart sınırında bulunuyordu. Müsabakanın 16. dakikasında Tiago Pinto ile yaşadığı gerginlik sonrasında hakem Alper Ulusoy tarafından sarı kart ile cezalandırılan Belhanda, takımını gelecek hafta yalnız bırakacak. Cezalı duruma düşen yıldız futbolcu, deplasmandaki Gözetepe maçında olmayacak. 

Belhanda, bu sezon daha önce de ligde Tranzonspor ile deplasmanda oynanan maçta kırmızı kart görmüştü. 

Maçtan dakikalar (İlk yarı) 

1. dakikada Ankaragücü savunmasının uzaklaştıramadığı top Onyekuru'nun önünde kaldı. Bu futbolcunun sert şutunda defanstan seken topu Sinan Gümüş ağlara gönderdi. 1-0
21. dakikada soldan Linnes'in yaptığı ortada Ndiaye, savunmanın arkasına sarkan Onyekuru'yu gördü. Rakibinden sıyrılan genç futbolcu, çaprazdan düzgün bir vuruşla farkı 2'ye çıkardı. 2-0
26. dakikada Belhanda'nın pasıyla ceza sahasına giren Mariano, kale sahası önündeki Sinan'a güzel bir pas çıkardı. Sinan Gümüş, kendisinin 2, takımının 3. golünü kaydetti. 3-0
32. dakikada Moulin'in sağdan kullandığı serbest vuruşta ceza sahasında iyi yükselen Kone kafayı vurdu ancak Muslera bu pozisyonda topa sahip olmayı başardı.
33. dakikada sağdan bindiren Belhanda, müsait pozisyondaki Feghouli'yi gördü. Bu futbolcunun yerden şutunda kaleci Altay gole izin vermedi. 

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

56. dakikada Mariano'nun ara pasında ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Fernando'nun kaleciyle karşı karşıya kalarak yaptığı dokunuşta meşin yuvarlak kaleci Altay'dan döndü.
58. dakikada İlhan'ın pasında ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Kubilay'ın sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Muslera'da kaldı.
60. dakikada Fernando'nun pasında ceza sahası içi kale önünde topla buluşan Onyekuru'nun plase vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 4-0
63. dakikada sağ taraftan Feghouli'nin yaptığı yerden ortada arka direkte dar açıda topla buluşan Onyekuru'nun vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 5-0
73. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Koulossa'nın sert şutunda meşin yuvarlak direğin yanından auta gitti.
77. dakikada sağ taraftan Mariano'nun içeriye çevirdiği topa kale önünde Ndiaye'nin kafa vuruşunda kaleci Altay, iki hamlede meşin yuvarlağın sahibi oldu.
86. dakikada gelişen Galatasaray atağında Belhanda'nın şutunda top savunmadan sekti. Ndiaye gelişine düzgün bir voleyle topu ağlara gönderen isim oldu. 6-0
Stat: Türk Telekom
Hakemler: Alper Ulusoy, Volkan Ahmet Narinç, Hakan Yemişken
Galatasaray: Muslera, Mariano, Maicon (Gökay Güney dk. 84), Marcao, Linnes (Emre Taşdemir dk. 71), Fernando, Ndiaye, Feghouli, Onyekuru, Belhanda, Sinan (Yunus Akgün dk. 78)
Yedekler: İsmail, Ahmet, Selçuk, Donk, Ömer, Celil, Muğdat
Teknik Sorumlu: Hasan Şaş
Ankaragücü: Altay, İlhan Parlak, Alihan, Heurtaux (Kone dk. 28), Pinto (Mehmet Sak dk. 69), Faty, Djedje, Kenan (Ozokwo dk. 60), Bifouma, Moulin, Kubilay
Yedekler: Korcan, Sedat, Mahmut Akan, Cerci, Mahmut Altınkaya, Ender, Kaan
Teknik Direktör: Mustafa Kaplan
Goller: Sinan Gümüş (dk. 1 ve 26), Oynekuru (dk. 21, 60 ve 63), Ndiaye (dk. 86) (Galatasaray)
Sarı kartlar: Moulin, Pinto, Kenan Özer (Ankaragücü), Belhanda, Linnes, Fernando (Galatasaray)  


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.