Belaltı siyaset topluma ne kazandırır

Belaltı siyaset topluma ne kazandırır

31 Mart 2019 yerel seçimlere yaklaştıkça, belaltı siyasette hortlamaya başlıyor nedense.Peki bel altı siyaset topluma ne kazandırır ne kaybettirir.

Partilerde Belediye Başkan adaylarının  belirlenmesinin ardından, siyasi taraftarlar veya şöyle de diyebiliriz bazı fanatik, rantçı olmaya hazır, taraftar kitleleri,birbirleri arasında bel altı siyaset yaparak adayların yıpratılması sağlanmakta olduğu her dönem karşımıza çıkmaktadır.Peki adaylar ne kadar yıpratılıyor derseniz eğer, bence sadece mum ışığı kadar yıpranır ve yıpranmaz.Ancak toplum yapısı böyle bel altı siyaset yapılarak siyasi ahlak yapısı tamamen ortadan kalkmış oluyor ve siyasete güven tamamen bitiriliyor.İşte bu yüzde şehrimizde,  siyasetçi yetişmemesi sağlanmış oluyor.

Geçmişe baktığımızda 1994 yılından bu yana Belediye Başkanlık seçimlerinde genelde hep bel altı siyaset,  asılsız dedikodular yapıldığı herkes tarafından bilinir.Peki bu bel altı siyaset yapılmasının topluma ne kazandırıyor.Topluma hiçbir şey kazandırmıyor aslında, sadece siyaset yapan kişiler kendi kendilerine menfaat sağlayarak oy devşirme harekatı olarak yapıldığı ve bununda ne kadar oy devşirdiği belirleniyor.

Seçimler bittikten sonra ise bel altı siyaset yapanlar genelde hep kazanan tarafta olurlar iyisi ile kötüsü ile. Bu nedenle Bel altı siyaset aslında hiçbir zaman adaylara kar getirmez hatta zarar verdiği tamamen kanıtlandığı görülür.

Seçmenler bu konuda ne düşünüyor derseniz eğer, menfaat gütmeyen sadece Belediyenin asli görevlerinden faydalanan seçmenlere sorduğumuzda, şöyle bir cevap alıyoruz.Beni hiç ilgilendirmiyor bel altı siyasetleri, ben adayların projelerine bakarım eğer kafama yatkın projeler kime ait ise ona oy veririm diye cevaplar alıyoruz.

Peki siyasetçilere sorduğumuzda ise şöyle cevaplar alıyoruz. O akrabasını işe aldı,O arsa temin ettirdi.O bazı işleri peşkeş çektirdi gibi söylemler alıyoruz.Peki Akçakoca da aktif siyasetçi seçmen sayısına baktığımızda en fazla 300 kişi görülüyor.Yani Bel altı siyaset yapanlar aslına 300 kişi kadar gibi.

YAZAR: TUNCAY TÜRKGÜLÜ

KAYNAK; AKÇAKOCA TV


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.