KIZILAY PLAJLARA DA EL ATTI

KIZILAY PLAJLARA DA EL ATTI

Türk Kızılayı Akçakoca Şubesi tarafından Çuhallı plajında yapılan temizlikte çöpler, torbalara konularak konteynırlara bırakıldı. Türk Kızılayı Akçakoca Şubesi Başkanı Özkan Öztürk, farkındalık oluşturmak için bu temizliğin yapıldığını söyledi.

 

 

Türk Kızılayı Akçakoca Şubesi Çuhallı plajına da el attı. Öğrencilerin katıldığı temizlikte plajdaki çöpler torbalara konularak konteynırlara bırakıldı. 

Türk Kızılayı Akçakoca Şubesi Başkanı Özkan Öztürk, gençlere temizliğin önemini bir kez daha hatırlatmak için bu çalışmayı yaptıklarını ifade ederek şunları söyledi: 

 

?Son dönemlerde poşet mevzusu var ülkenin gündeminde. Bunların doğamıza çok büyük zararları var. Pet şişeler, deniz canlılarının da ölümüne sebep oluyor. Dünyanın ekolojik olarak dengesini de bozmuş oluyor. Burada temizliği gençlerle birlikte yapmamızın nedeni de ´´en iyi temizlik kirletmemektir´´ öngörüsüdür. Bununla birlikte ilerleyen dönemlerde de okullarla birlikte hareket edip öğrencilerimize küçük yaşlarda eğitim alanında bunları enjekte etmek istiyoruz. Bu faaliyetlerimizi oluştururken birlikte karar alıyoruz. Gençleri ağırlıklı tutmaya çalıştık.? 

Temizlik için herkesi daha duyarlı olmaya davet eden Öztürk, şöyle konuştu: 

 

? Deniz dalgalı olduğu zaman plastik poşet ve pet şişelerini dışarı atıyor. Almazsak buradan geri alıyor. Diğer sahillere doğru tekrar geri veriyor. Onun için şimdi eldivenleri alarak çöpleri topluyoruz. Çuhallı plajından başlayıp Ayazlı sahillerine kadar toplayacağız. Burada sosyal mesaj vermek istiyoruz. Bölüm bölüm de olsa buna duyarlı olalım. Sahiller hepimizin kirletmemeye özen gösterelim. En iyi temizlik kirletmemektir.´´ 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.